Britanski Telegraph: Ovo morate probati u Hrvatskoj!

Čini se da Hrvatska postaje omiljeno odredište i za sve one koji vole aktivan odmor s mogućnošću prave avanture.

Ugledni britanski Telegraph objavio je članak u kojemu svojim čitateljima savjetuje posjet Hrvatskoj. Posebno pozivaju sve one koji vole aktivan odmor jer ističu da u Hrvatskoj postoje idealna mjesta za avanturu.

Biciklizam u Istri
Pula, Rovinj, Poreč, Umag, vinske ceste, neponovljiva hrana… Sve to hvali Telegraph te svojim čitateljima savjetuju da prirodne ljepote gledaju s bicikla. ‘Tijekom biciklističke rute uživat ćete u hrani, kušanju vina, a imat ćete prilike isprobati i tartufe te kamenice…’

Plivanje u Dalmaciji
Iako je hrvatsko more svuda lijepo, ugledne britanske novine preporučuju plivanje u Dalmaciji. Posebno hvale Šibenik i okolicu, a čitateljima savjetuju da se ne propuste okupati u moru na otočiću Krapnju, ali i uz Kornate.

Škola tenisa u Umagu
Oni koji žele aktivan odmor, piše Telegraph, ne smiju propustiti Umag. Osim ATP Croatian Opena, posjetitelji se i sami mogu okušati u tenisu. Umag nudi tečaj i početnicima, ali i onima koji već nešto znaju o tenisu.

Šetnja Kvarnerom i sjevernom Dalmacijom
‘Planinski okoliš Hrvatske raj je za šetače, s dobro označenim stazama i udobnim zalogajnicama koje srdačno služe ukusna jela’, piše Telegraph. Za sve obožavatelje šetnje posebno preporučuju Risnjak, Velebit, Plitvice te Nacionalni park Krka.

Avanturistički sportovi u Splitu
‘Za Split kažu da ima više međunarodno poznatih sportaša po glavi stanovnika nego bilo koji drugi grad na svijetu. Uz nogomet, košarku, vaterpolo, atletiku i tenis, mještani ističu i ekstremne sportove’, pišu ugledne novine. I baš za one koji vole avanturistički odmor predlažu uživanje na Marjanu, otocima Čiovu i Hvaru, ali i na Paklenskim otocima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...