Centar ciklone u Jadranu: Tuča zabijelila Brela

Promjenjivo vrijeme nastavilo se u Dalmaciji tijekom srijede. Jako je bio zanimljiv pogled na satelitsku snimku naoblake tijekom dana, jer se nad otvorenim morem srednjeg Jadrana jasno mogao uočiti ciklonalni vrtlog. Radi se o cikloni Glorija koja je samo zapečatila dojam ekstremno kišovitog prosinca u Dalmaciji.

Kako to obično biva kada se centar ciklone nađe na Jadranu, uz obalu i na otocima pušu različiti vjetrovi. Dok je sjevernije od Šibenika puhala bura, južnije je puhalo jugo i lebić.

Grmljavinski pljuskovi zahvatili su Brač, Šoltu, Čiovo i šire splitsko područje između 9 i 10 sati ujutro, ali nije duže potrajalo. Znatno jače nevrijeme u kasnim popodnevnim satima, zahvatilo je makarsko područje. Prema podacima mreže meteroloških postaja Pljusak.com, najviše oborina je palo u Brelima 35 l/m2, a slijede i Šibenik, Omiš, Hrvace…

Oko 14 sati i u Makarskoj je pao jak pljusak praćen tučom. Zbog velike količine padalina došlo je do problema u sustavu gradske odvodnje, što je dovelo do smetnji u prometu.

Slijedi stabilizacija vremena. Do Božića kiše vjerojatno više neće biti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...