Kolinda Grabar Kitarović pohvalila se ručkom s Gotovinom u Zadru

Da li je general Ante Gotovina ipak iskorišten u predsjedničkoj kampanji HDZ-a?!”

Antena Zadar / Zara PIX
Tamni način

Iako je na Svečanoj akademiji povodom 23. obljetnice osnutka 72. bojne Vojne policije HV-a, general Ante Gotovina, barem za medije izjavio, kako nijednom predsjedničkom kandidatu neće  dati svoju javnu potporu, nakon završetka programa, prema riječima, Kolinde Grabar Kitarović, predsjedničke kandidatkinje HDZ-a, njih dvoje su nastavili druženje.

Naime, na službenoj internetskoj stranici svoje predsjedničke kampanje, Kolinda je objavila galeriju fotografija na kojima pozira uz generala Gotovinu, naslovljenu kao “Susret starih prijatelja – Kolinda Grabar-Kitarović s generalom Gotovinom”.

Na službenoj stranici piše kako su Kolinda Grabar Kitarović i general Ante Gotovina zajedno sudjelovali na proslavi 23. obljetnice 72. bojne Vojne policije u zadarskom Arsenalu.

Dok je general izlazio na govornicu, dvoje starih prijatelja srdačno su se pozdravili.

U svom je obraćanju general Gotovina podsjetio da je naša 72. bojna sudjelovala u operacijama diljem Hrvatske i uvelike pridonijela pobjedi u Domovinskom ratu:

– Domovinski rat je temelj naše države, a danas još želim gospodarsku budućnost! Vjerujem u našu budućnost!

Na pitanje okupljenih novinara da prokomentira prosvjed hrvatskih branitelja ispred “svog“ ministarstva, istaknuo je da su to naši branitelji – koji imaju pravo reći što žele!

– Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti i pobjedom u ratu ostvarili smo neovisnost i slobodu!

Poslije svečanosti, Kolinda Grabar-Kitarović i general Ante Gotovina su zajedno s prijateljima otišli na ručak, stoji u objavi na stranici Grabar Kitarović.

Iako je samo nekoliko sati prije ove objave general Gotovina, pred medijima, odlučno odbio mogućnost kako je gesta pristojnog ponašanja, u kojoj je pozdravio Grabar Kitarović, bila znak podrške upravo HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu RH.

– Približavaju se predsjednički izbori i normalno je da za njih imamo kandidate. To je demokracija. Demokracija je upravo višestranačje, a ne jednoumlje. Na ovim izborima imamo više kandidata te je moguće da ćemo nakon njih dobiti i predsjednicu, ja to ne znam, to će građani Hrvatske odlučiti i to svatko za sebe. No, jedino što je za sve nas potrebno, biti ozbiljni u demokraciji koja je odgovornost i disciplina. Moramo odlučiti i donijeti pravu odluku, kako sam rekao, svatko za sebe. Nijednom predsjedničkom kandidatu neću dati svoju javnu potporu. Zašto bih davao? Ja nisam u politici i ne bavim se njome. Građani su tu da izaberu sami, poručio je, prije ručka, Gotovina.

Nakon svih zbivanja ove subote u Zadru, ostaje nejasno da li je general Gotovina ipak u konačnici, protivno svojim riječima, pružio javnu potporu Kolindi Grabar Kitarović ili je druženje na mjestu  zajedničkog susreta protivno njegovoj volji ipak iskorišteno u promidžbene svrhe HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.  No, odgovor na ovu dvojbu zna ipak samo general Gotovina.

Galeriju fotografija sa “Susreta starih prijatelja” možete pogledati na stranici kolinda.hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar