Da li je general Ante Gotovina ipak iskorišten u predsjedničkoj kampanji HDZ-a?!”

Iako je na Svečanoj akademiji povodom 23. obljetnice osnutka 72. bojne Vojne policije HV-a, general Ante Gotovina, barem za medije izjavio, kako nijednom predsjedničkom kandidatu neće  dati svoju javnu potporu, nakon završetka programa, prema riječima, Kolinde Grabar Kitarović, predsjedničke kandidatkinje HDZ-a, njih dvoje su nastavili druženje.

Naime, na službenoj internetskoj stranici svoje predsjedničke kampanje, Kolinda je objavila galeriju fotografija na kojima pozira uz generala Gotovinu, naslovljenu kao “Susret starih prijatelja – Kolinda Grabar-Kitarović s generalom Gotovinom”.

Na službenoj stranici piše kako su Kolinda Grabar Kitarović i general Ante Gotovina zajedno sudjelovali na proslavi 23. obljetnice 72. bojne Vojne policije u zadarskom Arsenalu.

Dok je general izlazio na govornicu, dvoje starih prijatelja srdačno su se pozdravili.

U svom je obraćanju general Gotovina podsjetio da je naša 72. bojna sudjelovala u operacijama diljem Hrvatske i uvelike pridonijela pobjedi u Domovinskom ratu:

– Domovinski rat je temelj naše države, a danas još želim gospodarsku budućnost! Vjerujem u našu budućnost!

Na pitanje okupljenih novinara da prokomentira prosvjed hrvatskih branitelja ispred “svog“ ministarstva, istaknuo je da su to naši branitelji – koji imaju pravo reći što žele!

– Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti i pobjedom u ratu ostvarili smo neovisnost i slobodu!

Poslije svečanosti, Kolinda Grabar-Kitarović i general Ante Gotovina su zajedno s prijateljima otišli na ručak, stoji u objavi na stranici Grabar Kitarović.

Iako je samo nekoliko sati prije ove objave general Gotovina, pred medijima, odlučno odbio mogućnost kako je gesta pristojnog ponašanja, u kojoj je pozdravio Grabar Kitarović, bila znak podrške upravo HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu RH.

– Približavaju se predsjednički izbori i normalno je da za njih imamo kandidate. To je demokracija. Demokracija je upravo višestranačje, a ne jednoumlje. Na ovim izborima imamo više kandidata te je moguće da ćemo nakon njih dobiti i predsjednicu, ja to ne znam, to će građani Hrvatske odlučiti i to svatko za sebe. No, jedino što je za sve nas potrebno, biti ozbiljni u demokraciji koja je odgovornost i disciplina. Moramo odlučiti i donijeti pravu odluku, kako sam rekao, svatko za sebe. Nijednom predsjedničkom kandidatu neću dati svoju javnu potporu. Zašto bih davao? Ja nisam u politici i ne bavim se njome. Građani su tu da izaberu sami, poručio je, prije ručka, Gotovina.

Nakon svih zbivanja ove subote u Zadru, ostaje nejasno da li je general Gotovina ipak u konačnici, protivno svojim riječima, pružio javnu potporu Kolindi Grabar Kitarović ili je druženje na mjestu  zajedničkog susreta protivno njegovoj volji ipak iskorišteno u promidžbene svrhe HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.  No, odgovor na ovu dvojbu zna ipak samo general Gotovina.

Galeriju fotografija sa “Susreta starih prijatelja” možete pogledati na stranici kolinda.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...