Cestitka_Uskrs

Doček Nove godine u Novalji uz klapu Godimenti i raskošni vatromet

Blagdanski dani u prosincu u Novalji nude bogat program raznovrsnih kulturno glazbenih događanja. Sve započinje proslavom blagdana Svetog Nikole koji će na novaljsku rivu stići u četvrtak 4. prosinca u 18.30 sati. Zaštitnik djece i pomoraca u Novalju tradicionalno dolazi brodom, a nakon dočeka i pozdravljanja djece i građana, svi odlaze u crkvu Svete Katarine gdje će se održati interaktivna kazališna predstava “Knjiga svetog Nikole“, uz spontano sudjelovanje djece, koju nakon predstave očekuje podjela poklona.

Božićno novogodišnji program i ove godine želi povezati stanovništvo te u ovom blagdanskom ozračju uljepšati svakodnevicu. U sklopu toga za građane i posjetitelje pripremljena su raznovrsna kulturno – glazbena događanja zanimljiva svima, svim generacijama, a osim domaćih stanovnika očekuje se i dolazak vikendaša koji u Novalji žele provesti blagdane ili barem poneki ugodan prosinački vikend, a možda upravo dočekati i nezaboravnu Novu godinu.

Program se dinamizira od subote, 20. prosinca, kada će na Trgu Bazilike u 11 sati nastupiti plesna skupina “Kissa“ čiji su sudionici mladi plesači iz Novalje i cijelog otoka Paga, koji ovim svojim nastupom otvaraju bogat blagdanski program. Značajno je i kićenje velikog božićnog drvca, koje će ove godine, po drugi put zaredom, zajedno okititi svi građani Novalje koji kupe ukrase za bor, a sve u sklopu humanitarne akcije u kojoj se tako prikupljena sredstva doniraju UNICEF-u i Misiji u Africi. Akciji su se rado odazvali i maštovite prigodne ukrase izradili Dječji vrtić “Carić“, Radionica mladih Novalje i Misijsko kreativna grupa djece i mladih Gradske knjižnice Novalja, na čelu s voditeljicom Jasminkom Majsec Denona.

Pravi glazbeni događaj svakako predstavlja i 18. Novaljski raspivani Božić, božićni koncert u Crkvi Svete Katarine koji će se održati 26. prosinca s početkom u 19 sati, a uz nastup klapa Slavuji, Čeprlji, Peružini, Murtelice, Novalja. Kao poseban gost nastupa glazbena diva Radojka Šverko uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina.

U utorak 30.prosinca na Trgu Bazilike svi ljubitelji moderne glazbe i dobrog rocka doći će na svoje, jer u 21 sat počinje koncert novaljskih rock bendova: Old Babors, Indication Pump i Jam Band, što je izvrsna prilika da se predstave i podrže mladi talentirani glazbenici, a njihovi vršnjaci i svi koji vole tu vrstu glazbe zajedno uživaju u dobrom koncertu.

Nakon proslave božićnih blagdana, koje će većina domaćeg stanovništva tradicionalno provesti u krugu obitelji, svi nestrpljivo očekuju centralno društveno događanje, a to je doček Nove godine na otvorenom, na Trgu Bazilike, koji se organizira drugu godinu za redom. Prošlogodišnje odlično iskustvo organiziranog dočeka na Trgu Bazilike, ponukalo je organizatora Grad Novalju i Odjel za kulturu da i ove godine organiziraju doček za pamćenje.
Za raspjevanu atmosferu u novogodišnjoj noći pobrinut će se klapa Godimenti čiji koncert počinje u 21 sat. Repertoar će biti popularan i glazbeno raznolik, a mnogi će rado i zaplesati. Raditi će svi kafići, najavljen je i ugostiteljski štand koji će prodavati prikladne gurmanske delicije poput kobasica i vina, a ugostiteljsku ponudu u vrijeme dočeka ponudit će i bistroi Valis i Plac, koji se nalaze na samom Trgu.
U ponoć, nakon čestitke gradonačelnika, kreće “Urnebesni vatromet“, pravi praznik za oči, prisutni slavljenici biti će tradicionalno počašćeni šampanjcem, a organizirati će se i bogata nagradna tombola.

Na novogodišnji doček su pozvani svi, i mladi i stari, sve generacije, a osim domaćeg stanovništva Grad Novalja poziva i svoje vikendaše da dođu te blagdane provedu ovdje, a pogotovo ih očekuju na zajedničkom dočeku Nove godine. Uprava Grada i dionici turizma žele da u perspektivi doček Nove godine postane prepoznatljiv događaj, pa i turistički proizvod, sve prema razvojnom programu hrvatskog turizma 365 Hrvatska, gdje je cilj odvijanje cjelogodišnjeg turizma na destinaciji, za što Novalja ima uporište i u svojoj novoj Strategiji razvoja turizma.

Novogodišnji program završava u petak 2. siječnja koncertom popularnog zadarskog benda “ZD Express“, koji na Trgu Bazilike počinje u 21 sat. Organizatori i domaćini, Grad Novalja i Odjel za kulturu te Turistička zajednica, željeli su, uz bogat kulturno glazbeni program, obilje događanja za djecu i odrasle, humanitarne akcije i puno dobrog raspoloženja, blagdanske dane i prijelaz iz jedne u drugu godinu učiniti što pamtljivijm i ljepšim kako za svoje “domaće“ , tako i za svoje vikendaše i dobrodošle goste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...