Evo kada stiže osjetno zahlađenje!

Nastavlja se za ovo razdoblje vrlo, vrlo toplo vrijeme koje i dalje određuje polje povišenog tlaka, dakle anticiklona, dok se izraženi frontalni poremećaj, koji će na neki način biti odgovoran i za promjenu vremena pred kraj tjedna, još uvijek zadržava dalje na sjeverozapadu kontinenta.

U takvim okolnostima, i danas ujutro, u većini krajeva prevladava sunčano vrijeme, malo više oblaka očekuje se ponegdje na sjevernom Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj. U tim krajevima nije isključena ni mogućnost za koju kap kiše. No ništa značajno.

Na moru i dalje vjetar slab, dok će u kopnenom području puhati slab do umjeren, a u gorju povremeno i jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura, na kontinentu od 2 do 5, u Lici te unutrašnjosti Istre i Dalamcije opet se može spustiti i do -1, dok će se na Jadranu sutra ujutro mjeriti između 6 i 11 stupnjeva.

Unutrašnjost

Pretežno sunčano u unutrašnjosti će se zadržati i poslijepodne, uz uglavnom slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Ostaje osjetno toplije od prosjeka, temperatura će ponovno biti negdje između 12 i čak 16 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu danas ipak nešto oblačnije, ne potpuno, ali oblačnije nego drugdje. Ponegdje je čak moguće, ali vrlo malo kiše. Na moru vjetar većinom slab, dok će u gorju još uvijek biti vjetrovito uz umjeren i jak zapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će između 12 i 16 stupnjeva, u gorju tek malo manje, no isto za prosinac dosta toplo, očekuje se oko 10.

Južni Jadran

U Dalamciji danas pretežno sunčano uz slab vjetar i temperaturu kao i drugdje, primjereniju ranoj jeseni ili proljeću nego ovom predbožićnom razdoblju. Može biti i 17 stupnjeva.

Tri dana kopno

I na Božić će vrijeme većim dijelom biti sunčano i dosta toplo, samo u gorju uz promjenjivu naoblaku povremeno već može pasti i malo kiše. U noći na petak sa zapada će se jače naoblačiti, zapuhat će umjeren i jak vjetar sa sjevera s kojim će i osjetno zahladnjeti, a pri tom će u nizinama biti i obirina na granici kiše i snijega. U gorju će padati snijeg. U subotu će oborine prestati te će se dijelom početi i razvedravati. No zadržat će se hladno. Uostalom, onako kako bi zapravo i trebalo biti.

Tri dana more

Na Jadranu za Božić djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, na sjevernom dijelu tek mjestimice i uz mogućnost za malo kiše. U petak će se naoblačenje s kišom, ali i grmljavinom sa sjevernog proširiti i na južni dio, a zapuhat će i jaka i olujna bura. Već u subotu smirivanje, postupan prestanak oborina, a krajem dana i slabljenje bure. I na moru će iza Božića zahladnjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...