Forum Demo: At Ease – jazz, funk i blues s pokrićem

Makarski Nula plus (0+) prošli su tjedan u Caffe baru Forum priredili jednu od najuzbudljivijih svirki, a večeras u kafić na Kalelargi stiže nova glazbena atrakcija – At Ease Trio. Projekt Željke Veverec, domaćoj publici najpoznatije po radu sa soul funk bendom Mangroove i suradnjom sa Soul Basementom, u Zadar donosi obrade poznatih i nepoznatih skladbi u potpuno drugačijim free style/jam aranžmanima koji se kreću kroz blues, funk, jazz, rock psihodeliju i space.

Punim nazivom Željka At Ease bend je nastao 2006. godine, a kreativan pristup i autentičan izraz prometnuo ga je u hvaljenu uderground zagrebačku glazbenu poslasticu. Svoje mjesto našao je u manjim jazz klubovima, rock & roll hramovima, ali i u velikim dvoranama te otvorenim prostorima.

Erykah Badu, Joni Mitchel, Etta James, Beyonce ili Josipa Lisac i Ivo Robić… At Ease Triju je sasvim svejedno jer će na kraju nastupa od originala najčešće ostati samo naslov. “Krivi” su improvizacija i opušten pristup stvaranju glazbe koji Željku Veverec, Tonija Starešinića (Mangroove, Chui, Punk Data…) i Đuru Dobranića  (Groovy Cakes) oslobađaju neinventivnosti i imperativa robovanja formama.

Još jedna zanimljivost sastava je u instrumentalnoj postavi specifičnoj samo za taj bend (cajon, udaraljke, bas klavijatura, el. klavir, vocoder, sintesajzer i vokal).

Koncert At Ease Trija počinje u 22 sata, uz slobodan ulaz.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...