Glasovac: “Građani nisu krivi jer se u Zadru vodi bahata, neodgovorna i neracionalna politika!”

Na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika Božidara Kalmete najavljena je još jedna u nizu nimalo popularna mjera zakrpavanja rupa u proračunu. Naime,  Zadrani će u nadolazećoj 2015. godini ponovno plaćati 12 posto-tni prirez, zbog kreditnih obveza Grada Zadra. No, to je samo jedna od nepopularnih mjera koje predstavljaju udarac na kućni budžet naših sugrađana. Osim, povećanjem prireza Gradska uprava pokušat će namaknuti sredstva izgubljena novim mjerama porezne politike na način da će povećati i porez na kuće za odmor s 12 na 15 kuna po metru četvornom.

S ovim mjerama punjenja gradskog proračuna te dodatnog financijskog opterećenja svojih sugrađana ne slaže se i predsjednica GO SDP-a i pomoćnica ministra u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Sabina Glasovac. Smatra kako za to postoje drugi načini i drugi izvori od kojih se prihod može ubirati, a da žrtve ne budu građani grada Zadra.

Ako pogledate, na koji način se troši novac iz gradskog proračuna, a imali smo svi skupa dosta prilika u posljednjih mjesec dana vidjeti i čuti koliki novac zaista odlazi na dva gradska sportska kluba, onda možete vidjeti kako itekako postoji prostor gdje bi se moglo i trebalo rezati, a ne građanima podizati prirez u ovoj trenutno katastofalnoj situaciji. Naime, građani nisu krivi za to što se u Gradu Zadru vodi jedna bahata, neodgovorna i neracionalna politika, istaknula je Glasovac.

Naime, jučer je gradonačelnik Kalmeta najavio kako do svih navedenih ušteda mora doći jer će Grad ostati bez 30 milijuna kuna zbog poreza na dohodak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...