Grabar Kitarović: “Bit ću spremna bez pardona tražiti prijevremene izbore!”

Danas ćemo krenuti u proces završavanja posla koji je započeo prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i povest ćemo Hrvatsku u bolji život i blagostanje, poručila je Grabar Kitarović nazočnima u Splitu na tribini u povodu 15. godišnjice Tuđmanove smrti.

Poruke kako predsjednik Josipović nešto ne može ili ne smije jer ga u tome ograničava Ustav te jer nema dovoljno ovlasti nazvala je floskulama.

To što govori gospodin Josipović su laži kojima prikriva svoj nerad, šutnju i mirno promatranje propadanja Republike Hrvatske, koja je danas pred ponorom. Tako kaže Europska komisija, mnoge europske institucije, ali i hrvatski građani od kojih 90 posto kaže da Hrvatska ide u krivom smjeru, istaknula je.

“Ako Josipović ne može, ne zna i neće, ima tko zna, hoće i može”

Takva stajališta, dodala je, samo su izgovor “za sukrivnju koju on ima za stanje u kojem se Hrvatska danas nalazi”, s obzirom da je moralna dužnost predsjednika Republike upozoravati na probleme i pozivati na odgovornost, a što, po njenom tumačenju, Josipović ne čini. “E, pa ako gospodin Josipović ne može, ne zna i neće, što je očito, ima tko zna, hoće i može”, naglasila je Grabar Kitarović.

Ustvrdila je kako je Hrvatska danas u gorem stanju nego ikad, povrijeđena više nego ikad.

Pitali su predsjednika u odlasku kako ocjenjuje Vladu, a on je rekao da nema stav, kao što ga nije imao ni o čemu bitnome do sada, nego samo kad je ustao protiv hrvatske obitelji, to je jedini stav kojeg je imao. Do sada je šutio, čekao i brinuo o svom rejtingu i dopustio ovoj vladi da uništava državu. E, pa neće više, poručila je Grabar Kitarović.

Ponovila je kako će kao predsjednica lupiti šakom o stol “kada to trebadne i premijeru Milanoviću”, od kojega će odmah po preuzimanju predsjedničke dužnosti tražiti sazivanje sjednice Vlade na kojoj će se raspravljati o stanju u Hrvatskoj “i o tome što oni i na koji način namjeravaju riješiti”.

Ukoliko nemaju ideja i ne mogu ništa učiniti, ja se neću libiti od toga da zatražim da odstupe i da se raspišu prijevremeni izbori, kazala je Grabar Kitarović.

“Zauzimat ću se za ravnopravnost Hrvata u BiH”

Vladu je ponovno prozvala i da je “nula eura, nula kuna” povukla iz kohezijskih fondova EU, upitavši “nije li to veleizdaja”. “Samo zato što netko te novce nije strpao u džep ne znači da ih nije pronevjerio i za to treba odgovarati”, poručila je HDZ-ova kandidatkinja. Upitala je i nije li veleizdaja i pronevjera hrvatskog novca to što Hrvatska nije proglasila gospodarski pojas na Jadranu, pa godišnje gubi više od 350 milijuna eura. Najavila je i kako će se zauzeti za preispitivanje remonta vojnih zrakoplova u Ukrajini kako bi se utvrdilo ima li u tomu kriminala.

Najavila je da će se zauzimati za razvijanje dobrosusjedskih odnosa sa susjedima, ali i za to da one pri ulasku u EU moraju ispuniti iste uvjete kao Hrvatska.

Riješit ćemo otvorena pitanja sa Slovenijom u vezi štednje Ljubljanske banke te granice sa BiH, Crnom Gorom i Srbijom. Riješit ćem problem nestalih, a posebice ćemo se zauzimati za ravnopravnost Hrvata u BiH, rekla je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...