Grabar Kitarović: “Monetizacija autocesta je veleizdaja Hrvatske!”

Hrvatska stranka prava dr.Ante Starčević od 13. prosinca 2014. godine ima novog predsjednika i novo vodstvo. Nakon što je Ruža Tomašić početkom studenoga dala ostavku na mjesto predsjednice i istupila iz stranke, održana je izvanredna Skupština starčevićanaca u Zadru na kojoj je izabran novi predsjednik. Kako se i očekivalo, izabran je, odnosno samo potvrđen izbor prof. Ivana Tepeša jer je od ranije bio jedini kandidat za ovu poziciju. Zadarski dožupan Rudolf Dvorski je njegov zamjenik, dok je na mjestu glavnog tajnika ostao Pero Ćorić.

Novo vodstvo HSP AS izabrano je u HNK Zadar na koju je došlo oko 700 članova iz cijele Hrvatske, tako da je dvorana kazališta bila pretijesna za sve one koji su htjeli nazočiti izboru vodstva ove stranke. Uz članove stranke na izvanrednoj Skupštini su bili i predstavnici gotovo svih stranaka iz koalicije koja podržava Kolindu Grabar Kitarović na predstojećim predsjedničkim izborima, HSLS, HSS, BUZ, itd., a i ona je osobno nazočila skupu na kojem je iznijela glavne točke svojeg predsjedničkog programa  te se Skupština pretvorila u predizborni skup i vrijeđanje oporbe. Kao i svaki puta, put nas na ovakvim događanjima nanese do nesretnih partizana, a o Domovinskom ratu da i ne govorimo. Na žalost, čini se da za neke pojedince rat, kako Domovinski tako ni II. svjetski nikada neće prestati dok god mogu manipulirati njima. No, na svu sreću, oba su gotova, a Hrvatska sada ima više domaćih, unutarnjih neprijatelja koji su iskoristili novostečenu slobodu  za privatne interese bacajući na koljena malog čovjeka, pa i onog koji se borio za nju.

kolinda_grabar_kitarovic_1

Svaka ideologija je dobra, bila ona lijeva, desna ili tzv. centar koji zapravo u nas ne postoji, dok ne počne upravljati određenim skupinama ljudi i poticati na međusobnu mržnju među ljudima.

Tako je i Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a na ovom skupu, preuzela glavnu riječ u svrhu vlastite promidžbe i promidžbe vlastite stranke, iako je nekakva logika, bilo kakva logika, vodila k tome da ju je trebao imati novi predsjednik HSP AS – a Tepeš. No, Starčevićanci su čak i na svojoj izvanrednoj Skupštini prednost dali HDZ-u, svom koalicijskom partneru.

Kud ćeš boljeg predizbornog programa,  od “pljuvanja” na onog tko je trenutno na vlasti i za čijeg mandata Hrvatska tone kao Titanic. No, podsjećamo, aktualna Vlada, a niti predsjednik (ne bih ništa komentirao) Josipović, nisu na vlasti od 1991. godine. Pametnom dosta! Rekao je jedan pametan čovjek, da su imali dovoljno pameti, pustili bi da “Titanic” potone, da se ustanovi pravi krivac, no gramzljivost i žeđ za vlasti su teške stvari i sada imamo situaciju da će za potop “broda” biti kriv “kapetan” koji joj je trenutno na čelu!

1_kolinda_arsenal_gotovina_1

No, vratimo se na Skupštinu koja je kasnila oko pola sata zbog iščekivanja dolaska Grabar Kitarović i vodstva zadarskog HDZ-a. Tako je u “utrci” predsjedničke kandidatkinje,  predstavnika HDZ-a i sigurnosne službe preko Kalelarge, “gazeći” sve ispred sobom, malo i veliko, Kolinda uspjela kupiti dozu fritulica i donirati par desetaka kuna za hranu u socijalnoj samoposluzi, da bi nakon toga, istim tempom utrku nastavili i samo je kratko završili u HNK na Skupštini HSP AS. koju je otvorio glavni tajnik stranke Pero Ćorić nazvavši još uvijek aktualnog predsjednika Ivu Josipovića “glavom zmijolike komunističke zvijeri”, a premijera Zorana Milanovića “zombijem koji još ne zna da je politički mrtav”.

kolinda_grabar_kitarovic_6

Pravašima je govorio i dopredsjednik HDZ i zadarski gradonačelnik, te izaslanik Tomislava Karamarka, Božidar Kalmeta koji je ovaj skup stranaka nazvao “koalicijom hrvatskog jedinstva”.

Grabar Kitarović je otvoreno napala “za nerad” svog protukandidata Josipovića te nanizala crne brojke iz statistike hrvatske stvarnosti ukazujući na činjenicu kako je pitanje monetizacije hrvatskih autocesta “veleizdaja Hrvatske.”

– Protiv sam monetizacije! Kao što sam već kazala postoje drugačiji načini da se popune rupe u proračunu. Jedan od njih je primjerice iskoristiti 11 milijardi sredstava iz EU fondova, od kojih je iskorišteno 0 kuna, odnosno 0 eura do sada. Mogli su se pronaći načini, a ova Vlada bi samo trebala početi raditi i zasukati rukave te imati malo i ideja, a ne samo prodavati, odnosno davati u koncesiju hrvatska nacionalna bogatstva. To je veleizdaja Hrvatske! Nije se iskoristilo tih 11 milijardi kuna što je ravno pronevjeri tog iznosa! Naime, nitko te novce nije strpao u džep, ali gotovo kao da ih je ukrao! To je veleizdaja hrvatskog naroda jer ova Vlada nije učinila ništa te nam je već u prvoj godini mandata u EU, europska unija postala trošak! Umjesto da nam je bila na korist, da smo izvukli novce koji su nam stavljeni na raspolaganje, mi smo više novca uplatili u fondove EU. Mislim da ta Vlada koja je to učinila treba otići, a predsjednik šuti i pet godina ništa ne radi dok Hrvatska ide prema dolje i onda kaže kako je “to pravi put!” Vrijeme je da slijedećih pet godina budu drugačije i da oni koji ne vide i ne znaju odu sa svojih pozicija, istaknula je Grabar Kitarović, nakon čega je sa suradnicima nastavila “utrku” po zadarskim ulicama do Arsenala gdje ju je čekala Svečana akademija povodom 23. obljetnice 72. bojne Vojne policiije HV-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...