Imenovana nova Uprava i Nadzorni odbor Europapress holdinga

Najveća medijska izdavačka kuća u Hrvatskoj, Europapress holding (EPH), među čijim je izdanjima i Jutarnji list, dobila je u utorak peteročlani Nadzorni odbor u koji su, uz predstavnicu vlasnika Anu Hanžeković, predsjednicu, imenovani i prof. Žarko Puhovski, kao potpredsjednik i ujedno do danas medijski vjerojatno najeksponiraniji i javnosti najpoznatiji član NO, splitski ekonomist Dejan Kružić, general i profesor na ETF-u Krešimir Ćosić i fra Ilija Živković, profesor na Bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, javlja Jutarnji list.

Raznovrsnošću svjetonazora i političkih stavova članova NO novi vlasnici EPH žele osigurati zastupljenost široke palete stavova u svim izdanjima EPH. Nadzorni odbor odmah je nakon konstituiranja imenovao i zasad dvočlanu Upravu Holdinga, kojoj se od utorka, uz predsjednicu Zrinku Vuković Berić, pridružio i Tomislav Wruss, dugogodišnji urednik i izdavač u čijem su životopisu i pokretanje Jutarnjeg lista, kojemu je 10 godina bio i prvi glavni urednik, i pokretanje Glorije i Dnevnika, prvog poslovnog dnevnog lista u Hrvatskoj.

Prema riječima novog većinskog vlasnika EPH Marijana Hanžekovića, Jutarnji list trebao bi koncepcijski biti glasilo liberalnog, socijaldemokratskog usmjerenja, s težištem na točnosti i relevantnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...