Izložba Ante Brkana “U Varošu”

U vremenu od 17. prosinca 2014. do 31. siječnja 2015. godine za sve zainteresirane bit će otvorena izložba Ante Brkana, “U Varošu.”  Izložba se može  posjetiti ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom od 9 do 13,  srijedom od 12 do 17 te svake prve subote u mjesecu od 9 do 13 sati.

Cijena ulaznica za odrasle je 20 kuna, učenike i studente 10 kuna, za djecu od 4 – 7 godina, umirovljenike i invalide 5 kuna dok je za djecu do 4 godine ulaz besplatan.

Nakon dviju izložbi koje su iz bogatog arhiva negativa majstora fotografije Ante Brkana u posjedu Galerije umjetnina NMZ priređene 2003. (Ante Brkan – 40 portreta) i 2009. (Ante Brkan – Na tržnici), izložba koja se otvara 17. prosinca 2014. godine tematizira još jednu cjelinu, temu zadarskog Varoša (U Varošu). Desetgodišnjica smrti autora obilježava se tako izborom fotografija u gotovo četrdesetogodišnjem rasponu. Prvi negativi nastali su početkom pedesetih godina i prate stvarnost grada koji se pridiže iz pepela rata dok su posljednji nastali početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Izložba je ostvarena sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...