Je li HDZ zaista “kupovao” vijećnike SDP-a poslije izbora za Mjesne odbore?!

Na današnjoj turbulentnoj sjednici Gradskog vijeća bile su izražene tenzije između HDZ-ovog tabora i oporbe u kojoj su glavnu riječ osim Akcije mladih ovoga puta vodili i SDP-ovci. Pitanja, odgovori i rasprave su išle do te mjere da se krenulo s vrijeđanjima i dobacivanjima, a netrpeljivost je bila očita među ćlanovima Gradskog vijeća.

Ono što je najviše obilježilo sjednicu GV je zasigurno bio prelazak SDP-ovog člana Dragana Ranja u HDZ u MO Brodarica čime je ugrozio koaliciju Akcija mladih i SDP te na taj način predao ovaj MO u ruke HDZ-u čiji je ovim činom postao i predsjednik.

Upravo stoga su vijećnici Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša na sjednicu došli obučeni u majice s otisnutom fotografijom Dragana Ranja koji je na Brodarici “umjesto dignute ručice”, samo “predao” vlast HDZ-u. Preko njegove fotografije bio je otisnut znak HDZ-a, ali i “PRODANO”.

Erol Gaši, vijećnik SDP-a naveo je kako su Draganu Ranju stizali pozivi iz HDZ-a još u izbornoj noći.

– Zanima me što je točno HDZ ponudio i time kupio Ranja da je bio spreman i na isključenje iz svoje stranke? To je upalilo na Brodarici, a znam da je to bilo tako jer je isto bilo ponuđeno i meni na Novom Bokanjcu. Iste emisare ste slali i prema meni, no to vam nije uspjelo, dodao je Gaši.

–  Ne znam kakve emisare izmišljate. To nema veze s vrhom stranke, sa mnom ili Predsjedništvom HDZ-a, niti je bilo ikakvih naših emisara i kategorički odbijam sve insinuacije o korupciji i kupovini. Ranj je objasnio da nije mogao izdržati pritiske iz SDP-a da surađuje s Akcijom mladih. Rekao je da mu je bilo dosta terora i da odbija u tome sudjelovati, istaknuo je dogradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Na ovu raspravu se nadovezao i SDP-ov vijećnik, Joško Mikin koji je kratko prokomentirao kako su Ranja odavno trebali izbaciti iz stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...