Josipović predstavio svoj program: “Nudim ozbiljne reforme i rješenja!”

Nudim ozbiljne promjene, reforme i rješenja, poručio je u ponedjeljak Ivo Josipović, na početku predstavljanja svog izbornog programa u punoj dvorani zagrebačkog Doma hrvatskih likovnih umjetnika, kojim traži povjerenje birača za novi mandat predsjednika Republike.

Josipović program predstavlja pod geslom “To je pravi put”, a temelji se na konceptu ustavnih promjena, odnosno “stvaranju novoga društvenog ugovorauobličenog u novom Ustavu Druge Republike”.

Novim bi se Ustavom, uz ostalo, odredio novi teritorijalni ustroj države koji bi se temeljio na regionalizaciji i snažnoj decentralizaciji, unijele bi se promjene u demokratskom ustroju, odnosno u izborno zakonodavstvo te uređenje referenduma, ojačala bi se odgovornost državnih dužnosnika za obavljanje dužnosti, preciznije uredio odnos među državnim tijelima. Utvrdila bi se i obveza zaštite okoliša i održivog razvoja kao temelja politike razvoja Hrvatske.

Josipović, aktualni hrvatski predsjednik, ustavne promjene drži nužnima jer bi se njima, tvrdi, omogućio daljnji demokratski razvoj i gospodarske reforme države.

Na predstavljanju se se okupili brojni predstavnici političkog, gospodarskog i društvenog života, a među njima predsjednik Sabora Josip Leko te čelnici stranaka koje podupiru Josipovićevu kandidaturu – HNS-a Vesna Pusić, ORaH-a Mirela Holy, Hrvatskih laburista Nansi Tireli, Narodne stranke – Reformista Radimir Čačić.

Josipovićev ulazak dočekan je pljeskom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...