Josipović: “Previše je krvi proliveno da bi Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju!”

Ivo Josipović osvojio je 38,49%, odnosno najveći broj glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj. U drugom krugu nadmetat će se s HDZ-vom kandidatkinjom Kolindom Grabar Kitarović koju je biralo oko 1,5% manje birača. Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), za Grabar Kitarović glasovalo je 37,18%. Ivan Vilibor Sinčić osvojio je 16,43%, aMilan Kujundžić 6,30% glasova.

Iako su prvi neslužbeni rezultati Josipoviću davali uvjerljivu prednost od preko 8% u odnosu na Grabar Kitarović, ta se prednost na kraju istopila na manje od 2%!

Ivo Josipović se na pozornici u stožeru pojavio sa svojom suprugom Tatjanom Josipović. Okupljeni su mu skandirali “Ivo, Ivo”.

Pobijedili smo u prvom krugu. Pobijedit ćemo i u drugom krugu, rekao je Josipović i zahvalio svima što su “po teškom i hladnom vremenu izašli na izbore”.

Maloprije smo čuli kako se iz poraza nešto pretvara u pobjedu. Pobijedili smo mi. Moj program nudi Hrvatsku s više demokracije, ljudskih prava, tolerantniju i koja gradi modernu ekonomiju 21. stoljeća u kojoj neće biti toliko nezaposlenih, rekao je Josipović osvrćući se na govor Kolinde Grabar Kitarović.

“Oni koji su još jučer krali u Hrvatskoj misle da danas mogu predstavljati poštenje”

Podsjetit ću vas da je moto moje politike pravde. Pravda u kojoj nema mjesta na političkoj sceni onima koji su okrali ovu  državu, prevarili ovaj narod i politika ma koje provode korupciju, kite se tuđim perjem i politika koje uništavaju egzistenciju naših ljudi, kazao je Josipović.

Nedopustivo je da se zaboravi da oni koji su još jučer krali u Hrvatskoj misle da danas mogu predstavljati poštenje, žustro je kazao Josipović i dodao da su građani na ovim izborima rekli da ne žele nepravdu.

To su rekli i kroz glasove gospodinu Sinčiću. Ljudi osjećaju nepravdu i moramo učiniti puno više da se nepravde uklone. Hrvatsko društvo mora biti društvo pravde i uspjeha, rekao je Josipović.

Naglasio je važnost mladih i “gospodarstva 21. stoljeća”.

Odaziv je danas bio pristojan, ali u drugom krugu će biti puno veći. U narednih 15 dana uvjerit ću Hrvatsku da je moj program put izlaska iz krize i jačanja Hrvatske, kazao je Josipović i dodao da će idući krug izbora biti krug u kojem će građani “razmišljati o budućnosti, a manje će se voditi emocijama”.

Previše je krvi proliveno za Hrvatsku i previše je branitelja stradalo da bismo Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju, rekao je Josipović te pozvao sve da 11. siječnja izađu na izbore i glasaju za njega.

Svi građani Hrvatske mogu biti ponosni na kojoj je visokoj razini održan prvi krug izbora pod teškim vremenskim prilikama, komentirao je HTV-u predsjednik Sabora Josip Leko. Zadovoljan je jer su izbori prošli bez incidenta. Leko je kazao i da su birači poslali poruku da cijene vjerodostojnost te kako su nezadovoljni. Josipović nudi reforme i zato je dobio najveći broj glasova, a mladi, smatra, glasali za Sinčića jer su nezaposleni i žele brze promjene. Očekivao je da će u drugi krug Josipović i Grabar Kitarović.

Treba doći do onih koji su bili nezadovoljni i treba ih podsjetiti da oni odlučuju kako će biti u Hrvatskoj u sljedećih pet godina, naveo je Leko koji drži da se birači moraju mobilizirati za drugi krug.

Nadam se da će rezultati prvog kruga izbora motivirati sve one koji su danas ostali kod kuće da u siječnju izađu na izbore i glasaju za Josipovića. Vrlo je važno ne opustiti se jer pobjeda ne dolazi sama od sebe, kazala je potpredsjednica VladeVesna Pusić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...