Kako se i nagađalo, novi pročelnik gradskog UO za gospodarstvo i obrtništvo je Ivica Katić

Nakon odlaska Alana Kocipera s mjesta pročelnika gradskog UO za gospodarstvo na mjesto novog direktora Poduzetničkog inkubatora, na njegovo mjesto pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo grada Zadra zasjeo je dosadašnji vršitelj dužnosti direktora Poduzetničkog inhkubatora, Ivica Katić. On je na to mjesto došao nakon smrti bivšeg direktora Perislava Zrilića, a u svojoj profesionalnoj karijeri obnašao je dužnost zamjenika pročelnice Ureda za financije Grada Zadra te pročelnika za Otoke i poljoprivredu. Na natječaj se prijavilo  troje kandidata, od čega je jedna molba bila nevažeća, a uz Ivicu Katića natjecala se i Mirjana Vidaček iz Zagreba.

Ivica Katić je sredinom studenoga potvrdio kako će se javiti na natječaj za gradskog pročelnika UO za gospodarstvo, a odmah je bilo izgledno  kako će upravo on na isto mjesto i zasjesti, što je dao naslutiti kroz svoje riječi gradonačelnik Božidar Kalmeta kada je kazao da će Katić biti imenovan novim pročelnikom ukoliko bude najbolji na javnom natječaju, odnosno testiranjima i razgovorima koji se obavljaju unutar rutinske procedure pri zapošljavanju u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. S obzirom na dosadašnje zapošljavanje kadrova u Gradu Zadru i ova informacija kao i sve dosadašnje oko zapošljavanja kadrova u Gradskoj upravi bila je istinita.

Podsjetimo, Ivica Katić je u Gradsku upravu došao 2009. godine na mjesto pročelnika za Otoke i poljoprivredu kao kadar HSS-a, iako je godinama prije bio član HSLS-a. No, iz HSS-a je iščlanjen s  Danijelom Segarićem i Perom Kovačevićem jer su iz njihove tadašnje matične stranke procijenili kako navedena trojica “surađuju” s HDZ-om te tako nanose štetu stranci čiji su tada bili članovi.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...