Karlović: “Višnjik ima jasnu viziju svog poslovanja, od sportskog turizma do organizacije koncerata!”

Uprava ŠC Višnjik na čelu s direktorom Denisom Karlovićem je u kratkom vremenu uspjela u svom naumu, postignut je zadani cilj, a to je prije svega da građani, odnosno naši korisnici, osjećaju da smo ponudu naših usluga podigli na višu organizacijsku razinu. Moramo istaknuti izuzetno dobre odnose sa svim udrugama i klubovima koji koriste i dvoranu i bazen, počevši od košarkaškog kluba Zadar. Uređenjem dodatnih sportskih i inih sadržaja namjeravamo stvoriti još bolje i kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, kako profesionalno tako i rekreacijski, i sa zadovoljstvom mogu danas konstatirati kako uvažavaju naše napore da im maksimalno izlazimo u susret u okviru naših mogućnosti, govori nam Denis Karlović, direktor ŠC Višnjika.

Športski centar Višnjik se posljednjih mjeseci intenzivno bavi sportskim menadžmentom i cilj je da se broj korisnika svake godine poveća. Tamošnji sportski objekti, osim što su najjeftinije izgrađeni, najbolje i funkcioniraju, a to se vidi u tome što ih na dnevnoj bazi koristi oko 1.800 korisnika, što dovoljno govori koliko je ŠC Višnjik važnan građanima ovog grada. A se ovome pridodaju i korisnici športsko-rekreacijskog centra Višnjik koji će u skoroj budućnosti biti sastavni dio Športskog centra Višnjik, onda će riječi biti o brojci od 2.800 dnevnih korisnika.

Ovakav sportski centar idealno je mjesto za pripreme sportaša i organizaciju raznih natjecanja, a ponudom paketa usluga sportskim klubovima i organizacijama vidimo mogućnost da se Zadar profilira kao jedan od europskih centara sportskog turizma, što će naravno u konačnici rezultirati i povećanjem prihoda. U tom pravcu trenutačno radimo na projektu, zajedno s agencijom Uniline, organizacije boravka i priprema brazilske vaterpolo reprezentacije u zatvorenom plivalištu za kraj 2015. i početak 2016.godine. Vaterpolo reprezentacija će trenirati u našim sportskim objektima sveukupno sedam mjeseci. Ne moramo naglašavati koliko je ovakav projekt značajan i za Športski centar Višnjik, a za Grad Zadar, kazuje Karlović.

Uz povećanje prihoda organizacijom koncerata, sajmova i drugih događaja, osmišljen je i ustrojen novi poslovni model u kojem Višnjik samostalno preuzima organizaciju određenih događanja, dok će u pojedinim događanjima, ovisno o financijskim uvjetima, sudjelovati kao suorganizator. Aktivno će sudjelovati i u organizaciji koncerata. Do sada su neki koncerti imali slabiju popunjenost što je posljedica raznih čimbenika kao što su lošiji termini, previsoke cijene ulaznica neprilagođene mogućnostima građana.

Naša se dobit ne mjeri samo u brojkama, već i druge načine, odnosno brojem korisnika, jer ŠC Višnjik nije samo profitno trgovačko društvo, već i visoki društveni standard. Analize pokazuju da su 70% naših korisnika mlađa populacija našeg grada. Organizirano bavljenje sportom je najbolji način da se mladi „maknu“ s ulice, a uspješni i perspektivni mladi naraštaji su budućnost našeg grada. Osobito smo ponosni što smo i u tom pogledu organiziranog bavljenja sportom najbolji, a ako ne onda sigurno pri vrhu. Govoreći u brojkama prihodi od koncerata povećani su za 100% što i dalje nije broj koji zadovoljava i nastavljamo s povećanjem prihoda na tom polju. Sami operativni prihodi povećani su za cca. 400.000,00 kuna u odnosu na prošlu godinu, ali za konačne rezultate poslovanja u 2014. godini morati ćemo ipak pričekati minimalno mjesec dana, dodaje direktor Višnjika.

Zanimalo nas je, dakako, i koji su daljnji koraci Višnjika i Grada u napretku i profiliranju samog ŠC-a.

Jasno je da se s Gradom Zadrom želimo isprofilirati kao centar sportskog turizma. Plan koji smo si postavili za buduće razdoblje je rješavanje pitanja zemljišta i reuzimanje od Grada i onog dijela centra koji nije pod upravom ŠC Višnjik d.o.o. Promjenom UPU-a, daljnja ulaganja u gradnju, osobito hotela, a i kompleksa otvorenih bazena i teniskih terena koji će nam značajno povećati prihode cijelog športskog centra. Gradska vlast je u kontinuitetu uvijek imala sluha za sport i razvoj sporta i na pravi način shvaćala važnost ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, te nam to znatno olakšava rad, zaključio je Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...