Ljubavni brodolom: Ovo je pet vrsta prekida koje je svatko iskusio

Prekid veze iskustvo je koje je svatko barem jednom iskusio u životu. Koliki trag ostavlja ovisi o vezi koju ste stvorili s bivšim partnerom, gajite li i dalje osjećaje prema njemu ili ste spremni nastaviti dalje. Prekid tako može biti zajednička odluka, može biti posljedica agresivnog ispada ili jednosmjerna ulica. Srce vam prema tome mogu slomiti na više načina.

Zajednička odluka
Nakon zajedničkih godina došlo je vrijeme da svatko pođe na svoju stranu. Partneri su zajedno odlučili da se više ništa ne može spasiti i da bolje funkcioniraju kao prijatelji nego par. Ova je vrsta bolna, ali mirna i ponekad može djelovati oslobađajuće, piše All Women Stalk.

Prisilni prekid
U ovaj se prekid umiješao život. Par najčešće raskine zato što se jedan od partnera seli u drugi grad, treba se usredotočiti na školi ili je prihvatio novi posao u inozemstvu. Takve su veze najčešće tek na početku, a ni jedna ni druga strana nije se spremna žrtvovati za vezu na daljinu.

Ultimatum
Veze iziskuju puno truda i ponekad parovi mogu upasti u kolotečinu koja razdire njihov odnos. Njegovi odlasci na trening ili njezina opsesija šopingom – to može uništiti vezu, pa najčešće jedna strana prijeti da će prekinuti vezu ako se njihova bolja polovica ne popravi. Međutim treba imati na umu da promijeniti nekoga nije nimalo lako, osobito ako on to sam ne želi.

Prevara
Razlog za raspad veze u ovom je slučaju prevara. Jedna strana ne može prijeći preko takve greške ili možda druga ni ne želi nastaviti vezu. Ovaj prekid izrazito je bolan jer je jedan partner povrijeđen i teško mu je nekome ponovno vjerovati. Oporavak može biti jako dug.

Prekid “iz vedra neba”
U jednom trenu sve je savršeno, a u drugom već se sve srušilo. Partner je odlučio prekinuti vezu, a druga strana nije sigurna zašto. Nije bilo nikakvih znakova, a vi ste bili sigurni kako ste sretni i da vas čeka zajednička budućnost. Ovo je iskustvo traumatično pogotovo zato što je bilo neočekivano. Ljudi mogu početi sumnjati u sebe i kriviti se zašto nisu to prije uočili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...