Ministar Lalovac prozvao DORH: “Nitko nije reagirao oko Sinovčića!”

Ministar financija Boris Lalovac danas je prije sjednice Vlade detaljno progovorio o svojoj ulozi u predstečajnoj nagodbi VOX TV-a, zbog čega su Reno Sinovčić i još sedmero osoba u pritvoru, te o privatizaciji NK Zadar.

Tvrdi da je Ministarstvo financija bilo protiv predstečajne nagodbe u slučaju VOX TV-a.

Prijavili smo to nadležnim institucijama, ali bili smo preglasani zbog tzv. fiktivnih potraživanja. Dakle bili smo protiv predstečajne nagodbe. Ministarstvo financija bilo je protiv, glasali smo protiv. Vidjeli smo da je u tom dijelu bilo određenih zloupotreba, što se također prijavilo nadležnim institucijama, i tada počinju ove istrage. Dakle Ministarstvo financija i Povjerenstvo su zapravo uvidjeli taj problem i prijavili ga institucijama, a one su reagirale i mislim da će se to dokazati, kazao je.

Osvrnuo se i na privatizaciju NK Zadar i dao naslutiti da u tom slučaju institucije nisu radile svoj posao. ‘Znači, privatizacija NK Zadar počela je 2011. i tada su sve institucije upoznate o sumnjama.

– I onda se događa 2014, kada morate odlučiti trebate li otjerati NK Zadar u stečaj ili prihvatiti takvu privatizaciju. Nemate nijedan dokument da biste ga poslali u stečaj, pošaljete ponovno svim institucijama dopis da provjere navode i nemate povratni dokument. Povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti, a ono ima deset članova, donosi odluku da se stavi ograda u tom dijelu i da se nastavi privatizacija, a uz sumnju koju su imali, i da se ponovno proslijede svi dokumenti DORH-u i svim nadležnim institucijama još jednom na postupanje te da će se, ukoliko se utvrdi zloupotreba prava, privatizacija poništiti. Dakle Povjerenstvo nije moglo donijeti drugu odluku jer mora donositi odluke sukladno Zakonu o sportu, a nije imalo nijednog dokumenta, iako su svim institucijama više puta upućivani dopisi o mogućim zloupotrebama, poručio je Lalovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...