Na božićnim “Danima Sunca” 12 sudionika

Božićno izdanje Sajma zdrave hrane i tradicijskih proizvoda “Dani sunca“ održat će se 19. i 20. prosinca 2014. godine na Narodnom trgu u Zadru. Sajam pod geslom “Živjeti dobro“ organizira udruga “Eko-Zadar“, a predstavit će se 12 sudionika.

Tijekom oba sajmena dana svoje će proizvode ponuditi OPG Drago Drmić iz Zadra koji donosi likere, džemove i mediteransko začinsko bilje, Udruga za promicanje i poticanje izrade tradicijskih i umjetničkih suvenira “Toka“ iz Preka koja dolazi sa suvenirima i uporabnim predmetima od bračkog kamena, PTO Nekić iz Biograda na Moru koji stiže s paletom proizvoda na bazi maslinovog ulja i ljekovitog bilja, BOKUN d.o.o. iz Splita sa sokovima, vinima i džemovima od bobičastog voća, Kasiopea t.u.o. iz Korčule s proizvodim za njegu lica i tijela, Socijalna zadruga Put iz Rijeke sa sokovima i sirupima, džemovma i suvenirima od keramike, OPG Aralica iz Šibenika s likerima, rakijama i džemovima među kojima su i oni od višnje maraske i crnih smokava, te OPG Eugen Novaković iz Posedarja s poznatim slasticama od suhih smokava, ali i s jednim novitetom, pomalo zaboravljenom starinskom slasticom – slatkim od dunje.

U petak 19. prosinca na sajmu će sudjelovati i OPG Marija Kuljerić sa Silbe s melemima, uljnim mješavinama i sušenim biljem pod nazivom “Miris Silbe“ i Dom za odrasle osobe Zemunik s rukotvorinama, maslinovim i lavandinim uljem, te vrećicama s lavandom nastalim u sklopu radne terapije korisnika Doma, a su subotu 20. prosinca OPG Mladen Jezidžić iz Zadra koji donosi med i pčelinje proizvode, te PIS komerc, također iz Zadra, koji se na sajmu predstavlja prvi put i to s lavandinim proizvodima.

Radno vrijeme sajma je 19. studenog od 8 do 20 sati, a 20. studenog od 8 do 15 sati.

Održavanje sajma “Dani sunca“ podupire Grad Zadar sufinanciranjem u očekivanom iznosu od 6.000 kuna. Medijski pokrovitelj je Eko-Mreža.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...