Na Narodnom trgu obilježena 18. humanitarna akcija “Vukovaru ZaDar”

Već 18. godinu za redom danas je na Narodnom trgu zaključena ovogodišnja, još jedna humanitarna akcija “Vukovaru ZaDar”, koju organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar. Unatoč lošim vremenskim prilikama akcija, kao i prigodni zabavni program ipak su održani.

– Ove godine situacija je u Vukovaru još teža nego prethodnih godina jer se grad i njegovi stanovnici sada nose i s posljedicama groznih poplava koje su ih zadesile. Iako je prošlo toliko godina od rata mnogim Vukovarcima još su uvijek potrebne najosnovnije stvari, od hrane i higijenskih potrepština. Nitko od njih ne traži nikakav luksuz već samo najosnovnije namirnice za preživljavanje kao što su brašno, riža, šećer, ulje i sl. Preko tisuću obitelji treba i očekuje pomoć Caritasa dok ih je 35 na spisku kojima su potrebna drva za ogrijev, istaknula je sestra Melhiora Biošić.

Prošle godine u humanitarnoj akciji “Vukovaru ZaDar”, prikupljeno je oko 34.000 kuna. Ove godine akciju će pripomoći i Zadarska županija s 15.000 kuna te Grad Zadar u okviru svojih mogućnosti.

Vukovaru ZaDar na Trgu

Akcija “Vukovaru ZaDar” započela je 1. prosinca na način da su se u zadarskim školama i vrtićima sakupljali prehrambeni artikli i higijenske potrepštine. Svaka škola i svaki vrtić u Zadarskoj županiji prikupljao je određeni artikal,  do jučer, kada se sve prikupljeno proslijedilo u Osnovnu školu Šimuna Kožičića Benje. Osam škola s područja Zadarske županije prikupljalo je tjesteninu, 12 rižu, osam marmeladu, četiri brašno, pet šampone i kupke, šest ulje, sedam deterdžent za djecu te njih devet šećer.

Svi naši sugrađani danas su svoje pakete i donacije mogli donijeti na Narodni trg, a oni koji nisu uspjeli imaju još termin u ponedjeljak 8. prosinca u vremenu od 7.30 do 8.30 sati odnijeti pakete i/ili donacije u OŠ Šimuna Kožičića Benje uoči kretanja konvoja za Vukovar.

Vukovaru ZaDar na Trgu

U sklopu akcije pripremljen je i glazbeno scenski program koji se unatoč kiši odvijao na Narodnom trgu. U njemu je sudjelovalo 30-ak uglavnom zadarskih izvođača, koji su za ovu akciju odvojili svoje vrijeme i odrekli se honorara u korist akcije. Tako su primjerice, za Vukovar pjevali zbor gimnazije Vladimira Nazora, učenici medicinske škole “Ante Kuzmanića”, klape Luna, Kalelarga, Libar, Karmel, Kontrada te mnogi drugi dok su igrokaze odradili mladići iz Jankolovice “Iz tame u svjetlo” te dramska sekcija Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara,

Svi nazočni na Trgu imali su prigodu nešto kupiti od izloženih božićnih ukrasa koje su izradila djeca iz vrtića i škola s područja Zadarske županije, a čiji prihodi su se pridodali ukupnom iznosu za ovu humanitarnu akciju.

Konvoj za Vukovar kreće u ponedjeljak 8. prosinca 2014. godine u 8. 30 sati s glavnog Autobusnog kolodvora.

Novčana sredstva za ovu humanitarnu akciju mogu se uplatiti i direktno Caritasu vukovarskog dekanata – župa sv. Josipa, Vukovar, na IBAN račun: HR0725000091102034879 kod Hypo Alpe Adria banke d.d. Vukovar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...