Nakon tragedije, javio se policiji: “Dobar dan. Ja sam Zlatko Svirčić. Pucao sam na Bilom brigu. Ima ranjenih!”

Dobar dan. Ja sam Zlatko Svirčić. Pucao sam na Bilom brigu. Ima ranjenih – rekao je Zadranin drhtavim glasom policajcima jučer desetak minuta nakon što je ispalio pet hitaca iz pištolja u Marina Orlovića (49), novog muža svoje bivše supruge, te u desetomjesečnu bebu.

Beba, kojoj je Svirčić pucao u glavu, sa po život opasnim ozljedama prebačena je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Liječnici se u zadarskoj bolnici bore za život Marina Orlovića koji je, kako doznajemo, zadobio četiri prostrijelne rane grudnog koša i glave, piše Jutarnji list.

Krv je liptala

U trenutku pucnjave bebu je držao u rukama. Svirčić se nije pomirio s činjenicom da ga je supruga Maja Musup ostavila, a posljednjih se godina s njom sudi zbog stana koji je stekao prije braka. Mjesto stravičnog čina bila je Kijevska ulica na zadarskom Bilom brigu. Prema pričanjima susjeda, Svirčić se oko 11 sati autom dovezao do kuće Orlovićevih. Nije dvojio čim je na ulaznim vratima ugledao Marina s bebom u ruci.

Nekontrolirano je pucao i mrmljao prema Marinu: ‘Gdje ti je žena?’ Dotrčao je susjed, udario ga šakom u glavu i tako otjerao. Spasio je Maji život. Iz bebe je tekla krv. Marino je jedva stajao na nogama da ne ispusti dijete. Obilno je krvario. Bebu su u bolnicu odvezli policajci, a Marina Hitna pomoć. Jadna Maja. Ona zbog bivšeg muža više od deset godina proživljava pravu kalvariju – priča jedna od susjeda Orlovićevih.

I dalje voli Maju

Prisjetila se i pucnjave prije 12 godina, kada je i počeo bračni brodolom Svirčića i njegove tadašnje supruge Maje.

Tada je vozio autobuse. Nije ga bilo nekoliko dana. Kad se vratio u dvosobni stan koji je dobio nakon rata i koji je, mislim, i otkupio, uhvatio je Maju u krevetu sa Marinom. Pretukao ga je i propucao vrata pa su ga uhitili. Zlatko je ostao živjeti u tom svom stanu, a Maja se razvela i udala za imućnog poduzetnika Marina, prijatelja njezina brata – kaže rođakinja uhićenog Svirčića i dodaje da Zlatko i dalje voli Maju, ali ne voli nepravdu.

1000 dana na ratištu

Teško je kad nekog voliš, a on tebe prestane preko noći i želi sve tvoje. Zlatko je oženio Maju 1995. kad je završila srednju školu. Dobili su kćer koja danas ima 18 godina. Na ratištu je proveo više od 1000 dana, svega se nagledao. Nosio je na rukama suborce bez nogu koji su mu vikali: ‘Ubij nas’. Spasio ih je sve. Predobar je čovjek. Ne puši i ne pije. Jedino je lud za motorima, a danas je predan poslu. Od razvoda, za njega ne postoji ni jedna druga. Ali Maja je nastavila voditi brigu o njihovoj kćeri te o drugo dvoje djece koje ima iz braka s Marinom – dodaje još Svirčićeva rođakinja.

Inače, Orloviću je 2005. pred kućom zapaljen automobil. S obzirom na nesuglasice Maje sa bivšim suprugom, sumnja je pala na Svirčića, međutim, povezanost nikada nije dokazana. Za razliku od toga, Svirčića se uhićivalo zbog niza prijetnji koje je upućivao Maji, a sve, navodno, zbog famoznog stana koji je također na Bilom brigu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...