“Nećete razbojnici” vrisak je protiv nogometnoga vrha, ali i protiv indiferentne i samodostatne političke elite

Nakon nedavnog okupljanja Torcide na splitskoj rivi, ujedinjenih u borbi protiv HNS-ovog vodstva, priopćenjem se oglasila i Akcija mladih koje donosimo u cijelosti.

Split i Torcida, zapravo cijela Dalmacija, pokazali su ove subote Hrvatskoj da kičma hrvatskim građanima nikada nije, niti će biti slomljena. HNS močvara uspjela je na jedan nevjerojatan i do sad nezabilježen način okupiti nevjestu i svekra, zeta i punicu, konobara i profesoricu klavira, pisca i škovacina, kako bi svi zajedno na splitskoj rivi rekli HNS-ovom vodstvu konačno “neće razbojnici”.
Ova zapravo Maminjova izreka obit će se na isti način ne samo HNS močvari. Već i političarima i to svima, pogotovo ovoj sadašnjoj eliti političara opće prakse, bilo koje političke orjentacije. Ne samo plavima, već i crvenim, žutim, zelenim vragovima kako ih je volio nazivati naš prvi predsjednik, a koji se skrivaju iza sveopće anemije građana koji, zapravo s pravom, čuvaju svoje kakve takve poslove, plaće, sitne angažmane, crno ili sivo obavljene radove, jer preživjeti se nekako mora.

Ovaj zadnji nogometni primjer, zapravo je obrazac na kojega bi se trebali ugledati u svim smjerovima, sektorima i dijelovima društva. “Nećete razbojnici” vrisak je ne samo Dalmacije protiv nogometnoga vrha, već svih hrvatskih građana protiv indiferentne, lijene i samodostatne političke elite.

Prelila se čaša odavno i na lokalnim razinama. Vrisak “nećete razbojnici” nasušan je i u sadašnjem Zadru, jednako kao čisti zrak ili jesenski zalazak sunca na zadarskim orguljama. Tko, kako ili kada će se dogoditi taj zadnji okidač teško je iz ove sadašnje muljave zadarske stvarnosti uopće pojmiti.

Subotnja splitska riva može nama Zadranima biti samo svjetlo na kraju mračnog i previše puta prepituranog tunela, jedan svijetli znak koji za sad u daljini jedva. Ali ipak čitko svijetli “epur si move”…

Ipak se (o)kreće. Ahhhhhh, zrak je od jučer čist, udahnite ga Zadrani….

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...