Neznanje nije opravdanje: Zadarska županija platila 26 tisuća kuna za predložak vrijedan 39 Eura!

Tvrtka Meridies Web Design, koja se navodi kao autor internetskih stranica, novih i starih, dakako, Zadarske županije, i ovaj put iz proračuna je dobila više od 26 tisuća kuna za redizajn stranica spomenute institucije.

Ništa sporno tu ne bi bilo, da nije riječ o običnom predlošku koji košta 39 Eura.

Iako u županiji, vjerujemo, nisu upoznati s činjenicom kako su novu stranicu, koja je samo “presvučena” novim tematskim predloškom pretplatili barem 25 tisuća kuna, koristimo ovu priliku da ih obavijestimo o istome.

Nova stranica Zadarske županije - template

Dakle, predložak koji trenutno, u svom novom izdanju, koristi Zadarska županija, prvenstveno je namijenjen igraćim stranicama, no očigledno Županija svoj posao smatra – igrom.

Iako nam nije poznato koja je druga tvrtka uz spomenuti Meridies sudjelovala na natječaju, vjerujemo da bi rješenje konkurentske ponude u mnogočemu bilo profesionalnije.

Kako je za 057info izjavila Renata Kapitanović, koja ne odgovara na naše pozive, redizajn stranice još nije dovršen, pa nije jasno zašto je ista uopće dostupna online. No, isto možda opravdava nesrazmjer izgleda veličine pojedinih elemenata, fotografija, vrste i veličine slova, animacija na slikama (koje se ne koriste od 1995.)…

Zanimljivo je, podjednako, kako je tvrtka Pine Valley, navodni isporučitelj usluga izrade web stranica, iako u potpisu stoji Meridies, koji je do prije nekoliko mjeseci prezentiran kao dio tvrtke Narada iz Biograda.

Da li je Županiji 26 tisuća kuna bilo viška u proračunu pa su morali potrošiti, brže bolje na nešto, nije nam poznato. Baš kao što cijela ova priča ima previše nepoznanica, jednaka je i nepoznanica gdje je sa stranica Županije nestao natječaj za izradu nove stranice. Previše slučajnosti ili samo još jedan poznati “zadarski” način rada?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...