Ni ove godine nema božićnica u gradskim i županijskim tvrtkama

Božić je vrijeme darivanja. Na žalost vrijeme kad su poslodavci u prosincu darivali radnike božićnicama, daleko je iza nas. Barem u većini slučajeva. Zadrani koje smo danas anketirali uglavnom božićnice nisu primili godinama.

Božićnice neće dobiti ni u gradskoj upravi.  Ne isplaćuju se već godinama, rekla nam je glasnogovornica Grada Ivana Dadić. U Zadarskoj županiji isti slučaj. Božićnice nisu isplaćene od 2010-te godine. Bibijana Baričević pročelnica za financije Zadarske županije:

Zadarska županija sukladno općem društvenom stanju u javnom sektoru RH, a osobito državnih službenika i namještenika neće isplaćivati božićnicu za sve svoje djelatnike, a niti za sve zaposlene kod svojih korisnika koji se financiraju iz proračuna Zadarske županije, kaže Baričević.

Ove godine božićnica definitivno neće biti – rekli su nam i u gradskom prijevozniku Liburniji, i Zadaršportu. Ni dosada nismo dijelili božićnice , a nećemo ni ove godine kazala nam je i direktorica Razvojne agencije Zadarske županije Sonja Peričić. Ni u Športskom centru Višnjik ne vjeruju kako će isplaćivati božićnice jer se štedi gdje god se može kaže direktor Višnjika Denis Karlović. Ni naši sugrađani koje smo danas anketirali božićnice uglavnom nisu primili godinama.

Uz božićnice darovi pod jelkom svakako bi bili bogatiji, a koja kuna više dobro bi došla i za božićnu trpezu, no u vrijeme kada su ljudi sretni ako imaju posao i dobivaju redovno plaću, većina božićnice ove godine nije ni očekivala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...