Ovako bi mogao izgledati iPhone 7

Iako je Apple tek nedavno predstavio dva nova modela iPhonea te se predstavljanje njihovih nasljednika očekuje u rujnu sljedeće godine, na mreži su već objavljene slike koje pokazuju kako bi novi modeli Appleovih telefona mogli izgledati. Treba napomenuti da je ovdje riječ o modelima kakve su zamislili dizajneri, a ne o slikama povezanim s proizvođačima Appleovih komponenata koji su posljednjih godina glavni izvor informacija vezanih uz nadolazeće proizvode ove kompanije.

Srpski dizajner Nikola Ćirković slike ‘svog’ modela iPhonea poslao je novinarima Business Insidera te je on, umjesto dva modela kao što je slučaj s aktualnom ‘šesticom’, zamislio samo jedan model iPhonea 7. Dijagonala ekrana takvog modela iznosila bi 5,2 inča, a modeli bi se isporučivali samo u crnoj i bijeloj boji (nedostaje mu jednostavnost prvih modela iPhonea koji su se prodavali smo u ove dvije boje). Na gornjoj i donjoj strani ekrana on je postavio dvije tanke linije, odnosno senzora koji mogu prepoznati kada je telefon u džepu ili na stolu i tada je zaključan, odnosno može prepoznati kada je telefon podignut i tad se automatski otključava, dok je tipke za pojačavanje/stišavanje i zaključavanje sa strane telefona zamijenio sa senzorima osjetljivim na dodir.

iPhone 7

Dizajner Martin Hajek još je prošlog mjeseca objavio slike dva potencijalna modela iPhonea 7 – jedan je malo manji od ‘šestice’, ali ima ekran od ruba do ruba, dok je drugi model puno zanimljiviji te njegov ekran pokriva cijelu prednju površinu telefona. Naime, zahvaljujući inovaciji iz Sharpa, moguće je napraviti ekran koji će imati rupe (za zvučnike i Home tipku) i koji će biti zaobljen sa strane – takav bi ekran, prema Hajeku, Apple mogao koristiti u svom iPhoneu 7, čime bi se u donjem dijelu ekrana, sa strana Home tipke, otvorilo mjesto za još jedan red ikona. Zanimljivo je da su oba dizajnera objavila fotografije modela iPhone 7, a ne iPhonea 6S ili 6S Plus, jer se očekuje da će Apple iPhone 7 predstaviti tek 2016. godine, dok za sljedeću godinu planiraju ‘S’ modele.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...