Padaju temperaturni rekordi: Split noćas s +19 najtopliji otkad postoje mjerenja!

U Splitu je noćas izmjereno čak 19 stupnjeva, što je najveća temperatura otkad postoje mjerenja, javljaju iz Crometea.

“Split Marjan trenutno službeno 18,3°C. Noćna temperatura zraka srušila apsolutno najvišu mjesečnu temperaturu zraka u povijesti”, napisali su noćas na svojoj Facebook stranici.

Nije Split bio jedini s izrazito visokim temperaturama za ovo doba godine: na mnogim lokacijama na Jadranu izmjereno je 20 Celzijevih stupnjeva, a tako je i jutros.

U 7 sati Dubrovnik, Karlobag, Makarska, su bili na +20. Split, Rab, Metković, i drugi na +19.

DHMZ: Oblačno s kišom

Danas će biti većinom oblačno s povremenom kišom, na Jadranu i predjelima uz njega i pljuskovima s grmljavinom. Mjestimice će biti i obilnije kiše, ponajprije na Jadranu i krajevima uz njega gdje lokalno može pasti i više od 60 mm kiše. Krajem dana i iduće noći uz zahladnjenje je u gorju moguća susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, u istočnoj Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije jugoistočni, a na Jadranu će umjereno i jako jugo poslijepodne na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Temperatura zraka od 3 do 8, u Lici do 14, a na Jadranu između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za danas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...