Predsjednik Josipović poželio mir, zajedništvo i ljubav

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović obratio se novogodišnjom poslanicom hrvatskim građankama i građanima te poželio da im novogodišnji blagdani odišu mirom, zajedništvom i ljubavlju ističući da su te vrijednosti dragocjeni kapital, na temelju kojega se može graditi budućnost.

Danas govorim o univerzalnim i humanim vrijednostima, koje nam predstavljaju i ovi blagdani čija simbolika uvijek ponovno budi vjeru u budućnost, budi optimizam, taj ‘čarobni začin’ bez kojega nema pomaka nabolje, poručio je Josipović.

Naglasio je kako želi da iduća godina u Hrvatskoj bude bolja od prethodne.

To je ono što u idućoj godini želimo Hrvatskoj: da bude bolja od prethodne. Godina u kojoj ćemo pokrenuti gospodarski oporavak, prosperitet i razvoj. Ostvariti poduzetnički uzlet, nova ulaganja, nova radna mjesta, osobito za mlade ljude. Vratit ćemo povjerenje u institucije, smanjiti korupciju, a povećati sigurnost i stabilnost za sve nas. Želimo još više standarde ljudskih prava i ekološki svjesniju, zeleniju Hrvatsku, rekao je.

Hrvatski predsjednik ustvrdio je da je dugotrajna gospodarska kriza u kojoj se nalazi Hrvatska praćena krizom društvenih vrijednosti, a time i krizom demokracije.
Kada se ne vidi budućnost, ljudi se lako okreću prošlosti. U takvim vremenima, opasnosti isključenja, mržnje, netolerancije i radikalizma uvijek ostaju latentno prisutni, navodi Josipović i ističe kako je demokracija zalog naše budućnosti.

Sugrađanke i sugrađani! Imajmo više povjerenja jedni u druge, bez obzira na postojeće različitosti. Ne zaboravimo da su najvažniji nacionalni ciljevi iznad interesa dnevne politike. Gradimo, a ne razgrađujmo. Njegujmo dijalog i toleranciju u međusobnom komuniciranju na osobnoj i društvenoj razini. Kada razgovaramo, neka nam polazište budu dobrohotnost i uzajamno uvažavanje. Kada se natječemo, neka nam kriteriji budu kvaliteta, ozbiljnost i savjest. Učinimo to za budućnost, jer sloboda koju smo izborili i naša Domovina, to zaslužuju! To je cilj vrijedan truda, jer kako je pisao Matoš, ‘bez toga je cilja smiješno hrvatski pisati, smiješno možda i živjeti Treba ljubiti svoju energiju, svoju budućnost; svoj jezik dobra – neizvediva bez sloge i zajedničkog stupanja, poručio je Josipović poželjevši svima zdravlje, ljubav i sreću u sljedećoj godini.

Neka nam je svima sretna i uspješna 2015. godina, poželio je građankama i građanima predsjednik Josipović u svojoj novogodišnjoj poslanici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...