Projekt “Zeleni otoci”: Radionica za izradu programa nastave u prirodi

U sklopu IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013.,  Javna ustanova Natura Jadera u suradnji s BiH partnerima provodi projekt Zeleni otoci. Projekt je vrijedan 523.417,49 EUR, od čega 313.939,95 EUR pripada hrvatskoj strani provedbe projekta. U Hrvatskoj, uz JU Natura Jadera, projekt provode Zadarska županija i Grad Zadar kao partneri.

Radionica pod nazivom “Izrada programa nastave u prirodi” održava se 18. i 19. prosinca 2014. godine u Gradskoj knjižnici Zadar u organizaciji Grada Zadra.

Radionica je namijenjena stručnjacima koji se bave pitanjima zaštite prirode i žele steći znanje o izradi programa nastave u prirodi te ga prenijeti učenicima ili zainteresiranim skupinama kroz organiziranu nastavu na lokacijama u prirodi.

Tijekom dvodnevne radionice sudionici će se kroz predavanja i konkretne primjere iz prakse upoznati s ulogom i važnošću interpretacije i edukacije u zaštićenim područjima i šire, osnovama interpretacije, tehničkim elementima interpretacijskih sadržaja, planiranju i evaluaciji interpretacije, razvijanju edukativnih programa za djecu, programa interpretacijske šetnje i dr.

U sklopu radionice sudionici će samostalno izraditi program škole u prirodi uzimajući u obzir sve važne elemente za njegovu uspješnu realizaciju. Program koji će se izraditi tijekom radionice bit će korišten u sklopu nastave u prirodi koja će se održavati u Perivoju Vladimira Nazora kao jedna od aktivnosti u projektu Zeleni otoci. Isti taj program bit će korišten kao nastavno pomagalo i u budućnosti te će biti na raspolaganju svim zainteresiranim školama te institucijama koje se bave temom nastave u prirodi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...