Pupić Bakrač: “Da li je Radovan Dunatov Djed Božićnjak koji poklanja gradski novac?”

Nakon prekjučerašnje USKOK-ove akcije “Ribar” u Zadru, kada su  na temelju rezultata opsežnih i složenih izvida te podataka prikupljenih od Porezne uprave Ministarstva financija i kaznene prijave PNUSKOK-a, donijeli rješenje o provođenju istrage protiv osmoro hrvatskih državljana (Reno Sinovčić 1960., Vjekoslav Jurlina 1958., Stoja Mučaji 1951., Željan Pejković 1954., Marko Lozančić 1981., Irena Anić 1967., Novica Erlić 1960. i Dalibor Zebić, 1972.) te trgovačkog društva VOX zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, prijevare u gospodarskom poslovanju, prouzrokovanja stečaja, pomaganja u prijevari u gospodarskom poslovanju te pomaganja u prouzrokovanju stečaja., reakcije oko ovog slučaja se ne stišavaju već povlače za sobom mnoga neodgovorena pitanja te šire istragu i na druge osobe, ali i na druga polja djelovanja u gradu Zadru i šire, čak i na razini RH.

– Znam da smo ovih dana i previše bombardirani događanjima oko pretvorbe NK Zadra, međutim ne mogu dozvoliti da oni koji su najodgovorniji u cijelom slučaju svojim spinovima od nas rade budale te sam u cilju raščišćavanja činjenica odlučio gradonačelniku postaviti par pitanja, istaknuo je Marko Pupić Bakrač, gradski vijećnik Akcije mladih.

Pitanja prenosimo u cijelosti.

U Zadarskom listu od 3. prosinca 2014. godine Radovan Dunatov izjavio je da se ne kontroliraju financijska izvješća sportskih klubova pa tako se nisu kontrolirala ni izvješća NK Zadra. Dakle po njegovom priznanju grad uplaćuje sredstva sportskim udrugama bez ikakve kontrole da li se troše namjenski ili nenamjenski. Posljedica toga je da je došlo do izvlačenja milijunskih iznosa iz NK Zadra. Molim vas da mi odgovorite da li je Radovan Dunatov Djed Božićnjak koji poklanja gradski novac ili pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport koji bi trebao voditi računa o što ravnomjernijoj raspodjeli i što boljoj iskoristivosti sredstava za razvoj kulture i sporta u Zadru?

Isti dan ste vi gradonačelniče izjavili da je Gradska uprava čista ko Sunce što se tiče privatizacije NK Zadra i da grad nije vlasnik 41 posto dionica jer još nisu uknjižene.

S obzirom da je sve do nedavno NK Zadar bio udruga građana koja se financirala gotovo isključivo iz proračuna grada i članarina kako ste mogli dopustiti da klubom gotovo 15 godina upravlja osoba bez ikakvih stručnih kvalifikacija i to najvećim djelom s mjesta vanjskog stručnog suradnika te da isti ošteti NK Zadar za preko 50 milijuna kuna i zaduži klub s 72 milijuna kuna?

Zašto ste uplatom od milijun kuna pokrenuli proces pretvorbe NK Zadra kada ste bili upozoreni i znali ste da NK Zadar ne posjeduje nikakvu imovinu te da temeljni kapital ne može iznositi 68 milijuna kuna?

Ukoliko Grad Zadar još nije vlasnik 41 posto dionica NK Zadra kako tvrdite kakva je to osnivačka skupština NK Zadra š.d.d održana u prostorijama NK Zadra 29. srpnja 2014 godine?

Koga je na toj skupštini predstavljao Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport?

Ako je predstavljao Grad Zadar da li je imao pravo glasa s obzirom da kako kažete dionice još nisu uknjižene na Grad Zadar?

Ako je imao pravo glasa budući da grad Zadar ima 41 posto udjela, a gradska tvrtka Vodovod d.o.o 4 posto što zajedno čini 45 posto dok Reno Sinovčić ima 35 posto zašto je Radovan Dunatov digao ruku za Rena Sinovčića kao predsjednika N.O i Dalibora Zebića za direktora, član uprave koji zastupa interese NK Zadar š.d.d. kad se uzme u obzir da je pod palicom Rena Sinovčića napravljen dug od 72 milijuna kuna?

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...