Reakcije na ankete kod Josipovića: “Mala, ali bitna razlika. Očekujemo Sinčićeve glasove u drugom krugu!”

Imam jako dobar osjećaj. Očekujem pobjedu, što bih drugo, rekao je predsjednički kandidat Ivo Josipović, nakon što je zajedno sa suprugom Tatjanom glasao u prvom krugu predsjedničkih izbora.

19:05   Blagi pljesak se čuo nakon objave prvih izlaznih anketa prema kojima Josipović vodi. Članica izbornog stožera i SDP-ovka Gordana Sabol komentirala je ankete. “Ovo je mala, ali bitna razlika. Očekujem da će rezultati potvrditi naš cilja, a to je da Josipović bude prvi u prvom krugu. Ovaj postotak je dobra motivacija za drugi krug.” Sobol je i zahvalila svim biračima koji su izašli na izbore.

– Glasovi Sinčića će se preliti našem kaniddatu Josipoviću u drugm krugu. Nadam se da će ovo potaknuti birači u drugom krugu, rekla je Sobol.

Prema prvim izlaznim anketama u vodstvu je Ivo Josipović s 38,9 posto glasova, slijedi Kolinda Grabar Kitarović s 38,1 posto glasova, Ivan Vilibor Sinčić prikupio je 15,6 posto glasova, a najmanje glasova prikupio je Milan Kujundžić – 5,7 posto.

Izborni stožer Ive Josipovića nalazi se u Hrvatskom novinarskom domu, kao što je bio i prije pet godina kada je postao predsjednik. Reporterka N1 Katarina Brečić javlja kako se trenutno ovdje nalazi više novinara, nego simpatizera Ive Josipovića. Akreditirano je 120 stranih i domaćih novinara.

Dolazak Josipovića se očekuje oko 20:30 sati.

Podsjetimo, potporu za petogodišnji predsjednički mandat traži četvero kandidata: aktualni predsjednik, SDP-ov Ivo Josipović, pravnik i glazbenik, HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović, bivša ministrica i diplomatkinja, liječnik Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) te Ivan Sinčić (Živi zid), politički aktivist i najmlađi predsjednički kandidat u povijesti.

Za predsjednika, odnosno predsjednicu, može glasovati oko 3,8 milijuna birača na ukupno 6350 biračkih mjesta, za Hrvatsku ih je određeno 6260, za inozemstvo 90.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...