Reno Sinovčić i ostali optuženi u aferi “Ribar” Novu 2015. dočekat će ipak u pritvoru!

Kako doznajemo od glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda, Krešimira Devčića, jamčevina za prvooptuženog u aferi “Ribar”, Rena Sinovčića, smanjena je s 20 na 10 milijuna kuna, dok za ostale optužene ostaju iste.

Podsjetimo, istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić na ponovljenom ročištu za određivanje istražnog zatvora odlučila je prije desetak dana kako kontorverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić iz istražnog zatvora može na slobodu ukoliko položi jamčevinu od 20 milijuna kuna.

Sutkinja je tada također odredila da uz jamčevinu od milijun kuna iz zatvora mogu Novica Erlić i Dalibor Zebić, dok je za ostalih petero okrivljenika, među kojima je i šefica zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji, odredila jamstvo od po 300.000 kuna svakome, koliko je i ponudila sama Stoja Mučaji.

No, na odluku zbog previsokog iznosa jamčevine koji je određen njihovu klijentu žalio se odvjetnik Mate Matić, jedan od Sinovčićevih branitelja koji je iznos od 20 milijuna kuna kao jamstvo da njihov klijent neće prekršiti uvjete slobode ocijenio apsurdnim.

Danas je, nešto iza podneva, Izvanraspravno vijeće uvažilo njihovu žalbu te se izlazak Rena Sinovčića iz pritvora očekuje kroz nekoliko idućih dana.

Smanjenje jamčevine za Sinovčića za Antenu Zadar potvrdio je i jedan od njegovih branitelja, odvjetnik Andrej Korljan.

– Prihvaćena je naša žalba i istina je da je mom klijentu smanjena jamčevina na 10 milijuna kuna. Onog momenta kada je uplati on će se moći braniti sa slobode. Iznos jamčevine je visok, no nije uopće upitno plaćanje toga iznosa. No, zbog dinamike pravne procedure ne mogu govoriti kada će gospodin Sinovčić izići na slobodu. To neće biti danas ili sutra, ali kroz par dana sigurno, kazao je Andrej Korljan.

Prema riječima glasnogovornika Devčića, Sud će prihvatiti isključivo uplatu u gotovini te iz tog razloga optuženici ne mogu ponuditi imovinu kao zamjenu.

U slučaju da netko od sedmero optuženih prikupi jamčevinu, sud će ponovno zajedati i odlučiti o ukidanju pritvora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...