Retrospektiva 2014.: Zadrane zanimaju kriminalci i crna kronika, estrada i opet malo crne kronike

Minula je još jedna godina. S uredničkog položaja, kada pogled “bacim” godinu dana unatrag, ništa iznenađujuće, barem ne posebno. Ono što ste čitali, zapravo, odražava ono o čemu smo pisali cijelu godinu, odražava interes javnosti za nepristranom i točnom, ali često i brzom informacijom.

S tim problema nismo imali. I ove smo, 2014. godine, bili najprenošeniji zadarski medij na nacionalnoj razini, a već dobra suradnja s nizom nacionalnih portala samo se nastavila. Na obostranu korist, vjerujem.

Sinovčićevo uhićenje uvjerljivo najtraženija tema

Proteklu godinu, Zadrani su najviše čitali o uhićenju Rena Sinovčića. Evidentno, tema o kojoj se danima govorilo, ali i tema čiji epilog tek trebamo vidjeti i dočekati. Neminovan je tako, zaključak, kako je cijela tematika, od prve informacija koju smo objavili nekoliko minuta od samog presretanja Sinovčićevog vozila od strane PNUSKOK-a, pa do uhićenja Rena Sinovčića i njegovog privođenja u Zagreb bila najtraženija tematika na našem portalu, te je bez obzira na vremensku poziciju na samom kraju godine, uvjerljivo premašila sve ostale teme.

Crna kronika, estrada, pa opet crna kronika

Da silovanja, ubojstva, maltretiranja i obiteljske tragedije prodaju novine i nije neka vijest. Isto tako, nije ni vijest da isto generira povećanu isporuku određenih članaka i sadržaja. Tako je, bez ikakvih iznimki, bilo i u ovo 2014. godini.

Crna kronika zanimala vas je više od toplih ljudskih priča, više od poduzetničkih uspjeha nekih domaćih tvrtki ili pak kojekakvih sportskih uspjeha.

Nedavni tragični događaj koji se zbio na Bilom brigu, zauzeo je tako visoko drugo mjesto po čitanosti na portalu, no osim čitanosti, to je i drugi najbolje plasirani članak na nacionalnoj razini. Prvo mjesto, uvjerljivo, drži uhićenje Rena Sinovčića.

Treća, najčitanija tema u 2014. godini koja vas je zanimala, priča je koju smo objavili početkom godine, u siječnju, a riječ je o izrugivanju Nine Badrić na selfie fotografiju bolesnog djeteta. Ova tema ne samo da je odjeknula nacionalno, već su o istoj još tjednima pričali i pisali mediji u cijelom “regionu”, kako je to danas popularno za kazati.

Iznimno popularna bila je i vijest kako se zadarski azil za pse mora preseliti sa Žmirića jer na njega dolazi lanac brze hrane Mc Donalds. Vijest je to koja je objavljena 1. aprila, no, očigledno, pogodili smo “u žicu” pa je po broju čitanosti zasjela na visoko četvrto mjesto.

Peto mjesto po čitanosti na našem portalu zauzela je još jedna tragična vijest. Riječ je o vijesti iz sredine srpnja, kada smo javili kako je sutkinja zadarskog Prekršajnog suda počinila samoubojstvo. I ova vijest odjeknula je nacionalno, a izvor svih novinskih napisa bila je upravo naša medijska kuća.

Pogled prema 2015.

Vjerujem da će u 2015. u svijetu mnogo događaja obilježiti narednu godinu. Tko zna, možda se dogodi i dugo najavljivani smak svijeta, možda Ava Karabatić objavi svoju knjigu, a možda još neki završe u zatvoru. Potonje me, zapravo, toliko i ne bi začudilo, no – o tom po tom.

I dalje ćemo se truditi biti ažurni i točni, najbrži i najpouzdaniji, jer to i jest cilj našeg novinarstva.

A što se tiče najavljenih projekata naše medijske kuće, najavit ću samo da ćemo u djelo sprovesti započet projekt naše televizije, pa kome milo kome drago.

Iskreno, svima vama, želim sve najbolje u Novoj 2015. godini, uz puno zdravlja, poslovnog uspjeha i sreće!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...