Pupić Bakrač gostovao u Dnevniku N1: Optužbe na račun Lalovca, Kralja i Šegona

Nezavisni zadarski gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač je komentirao u Dnevniku Sandre Križanec uhićenje Rena Sinovčića i iznio izravne optužbe na račun ministra Borisa Lalovca, Tihomira Kralja i Branka Šegona.

Pupić Bakrač godinama je upozoravao na poteze i strahovladu koju je Reno Sinovčić provodio u Zadru.

– Ne bih rekao da je strahovladu provodio Reno Sinovčić već političko interesna kriminalna grupacija čije je Reno Sinovčić bio jedan dio. O čemu se tu radi možda najbolje ilustrira njegovo uhićenje gdje je on okružen policijskim vozilima pri čemu je došlo i do sudara što jasno ukazuje da njega policija drži vrlo opasnim kriminalcem koji je mogao pružati otpor. To nije ni čudo s obzirom da on ima kaznene prijave za nasilništvo, teške krađe, prisile prema pravosudnom dužnosniku, rekao je Pupić Bakrač.

Pupić Bakrač je u jednom istupu rekao da je nemoguće da je NK Zadar na čijem je čelu Reno Sinovčić imao temeljni kapital od 70 milijuna kuna.

– Pogledajte, tu se možda najbolje, uz predstečajnu nagodbu VOX-a, vidi da se tu radilo o jednoj grupaciji, ja bih rekao hobotnici. Tu moramo genezu krenuti od početka. Ta grupacija prije 10-ak je godina omogućila Sinovčiću da rukovodi NK Zadrom s mjesta vanjskog stručnog suradnika. Financiranje NK Zadra išlo je iz gradskog proračuna i generiranjem dugovanja. Kad su ta dugovanja dosegla jednu granicu, znači 2011. godine 30 milijuna kuna, išlo se u pretvorbu u sportsko dioničko društvo. Ta pretvorba je malo zastala i NK Zadar je do 2013. godine je bio dužan 68 milijuna kuna. Radi se novi elaborat o pretvorbi NK Zadar pri čemu temeljni kapital iznosi 68 milijuna kuna. Naknadno su utvrđena još četiri milijuna kuna dugovaranja prema Poreznoj upravi, dakle više od 70 milijuna kuna. Znači čovjek koji je napravio sva ta dugovanja na čelu NK Zadra, na formalni i neformalni način, nakon toga postaje vlasnikom NK Zadra, na osnovu tih dugovanja koje je sam napravio, rekao je Pupić Bakrač.

USKOK pretpostavlja da su u ovoj pretvorbi sudjelovali i djelatnici Porezne uprave što zadarski gradski vijećnik ne smatra točnim.

– Nisu sudjelovali djelatnici Porezne uprave, koliko ja znam oni se terete za druge stvari. Međutim sudjelovali su djelatnici ministarstva, uključujući i gospodina Lalovca, današnjeg ministra financija. Ja ne znam je li on samo tehnički potpisivao ili je u tome i sudjelovao. Vi tu imate niz igrača koji se pojavljuju i u pretvorbi NK Zadra i u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX. To su vam Kralj, Lalovac, Šegon i takvi igrači, dodao je Pupić Bakrač.

Prema tome, ja sam javnosti predočio dopis bivšeg direktora NK Zadar gdje on tvrdi da klub nema nikakvu imovinu. Znači, vrijednost NK Zadra je nula kuna, a temeljni kapital NK Zadra je 68 milijuna kuna. Ja ne znam kako je taj elaborat o pretvorbi mogao proći to povjerenstvo za sportske klubove pri ministrstvu kojim je predsjedao Lalovac. I kako su oni uopće mogli donijeti zaključak da će nastati nemjerljiva šteta NK Zadra ako ga ne preuzme Reno Sinovčić, osoba koja je napravila preko 70 milijuna kuna dogovanja”.

Pupić Bakrač podsjetio je i kako su njemu nedavno nepoznati počinitelji bacili dvije eksplozivne naprave u dvorište. Ipak tvrdi da nije jedini kojeg se napada, da se prijetilo i novinarima te da postoje razni pritisci s više strana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...