Stanić: “Ministra Dončića više ne shvaćamo ozbiljno!”

Postupak ne ide mimo nas. Mi smo podnijeli zahtjev za moratorijem na postupak monetizacije i vjerujem da će uskoro Ustavni sud reći svoju odluku i zabraniti daljnje postupke, objasnio je Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata i dugogodišnji borac protiv korupcije u Hrvatskim autocestama (HAC).

Ministar Hajdaš Dončić istaknuo je da ako ne prođe monetizacija, odmah gorivo poskupljuje oko 40 lipa.

– Naslušali smo se spinova, demantiranja i nelogičnosti. Ministra više ne shvaćamo ozbiljno. Znamo tko donosi takve odluke i ako dođe do tog scenarija, razgovarat ćemo o cijeni goriva. Ne smijemo zaboraviti da su on i njegova vlada uzeli 900 milijuna kuna i to su podijelili Hrvatskim autocestama i Hrvatskim željeznicama, a ostali su ostali bez prihoda. Oštetili su nas i za milijardu i 700 tisuća eura koje nisu povukli iz EU fondova, istaknuo je Stanić.

Za monetizaciju autocesta stigle su tri ponude. Na pitanje da ako se sada odustane od svega, izgleda li onda Vlada neozbiljna prema potencijalnim koncesionarima, Stanić je odgovorio:

– Ne bojimo se toga. Mi smo svoje korake najavili. Tražit ćemo referendum, a što Vlada radi je dio njihove odgovornosti, rekao je Stanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...