“Što je bliži trenutak istine, to su fantastičnije optužbe, Kujundžićeve posebno”

Predsjednički kandidat Ivo Josipović izjavio je novinarima u utorak u Sinju – vezano za tvrdnje protukandidata Milana Kujundžića o financiranju njegove kampanje – kako su s probližavanjem dana izbora “to fantastičnije optužbe, posebno gospodina Kujundžića“.

Kujundžić je danas u Osijeku rekao da je u Josipovićevoj kampanji vjerojatno završio dio od 50 milijuna kuna što ih je Vlada uplatila kao kamate dvjema veledrogerijama. “Ako se zna da u Hrvatskoj nijedna veledrogerija nikada nije naplatila kamate jer se to unaprijed ukalkulira u cijenu lijekova, očito je da tih 50 milijuna kuna vjerojatno ide u financiranje kampanje, i da je to znao ili bar trebao znati predsjednik Josipović”, rekao je Kujundžić.

Josipović je pozvao Kujundžića da kaže o čemu je riječ, istaknuvši: “Što se bliži trenutak istine, 28. prosinca ove godine, to su fantastičnije optužbe, posebno gospodina Kujundžića“.

„Čujem da još jedan protukandidat ili protukandidatkinja ima senzacionalne dokumente, pa, evo, neka ih iznesu – ja zaista nemam komentara“, rekao je Josipović, koji je u Sinju u sklopu predizborne kampanje večeras održao tribinu.

Najavio je da će njegov tim uskoro, sukladno zakonu, podnijeti financijsko izvješće o donatorima.

„Vjerojatno netko od donatora i posluje s državom u svim kampanjama, ali ne posluje nitko nezakonski i to je ključno“, poručio je.

Zamoljen za ocjenu dosadašnjeg tijeka kampanje za predsjedničke izbore, Josipović je rekao da kampanja teče sukladno zakonu i svi kandidati imaju mogućnostprezentirati svoje programe.

„Netko je više usredotočen na programe, drugi su više usredotočeni na podvale, ali ja sam siguran da će Hrvatska 28. prosinca izabrati pravi put“, dodao je.

Josipović se također usvrnuo na ideju njegove protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović kako ne bi bilo loše da mladi ljudi prođu vojnu obuku, makar i od mjesec dana ljeti, jer se Hrvatska ne može osloniti samo na profesionalne snage

„Riječ je o besmislenom prijedlogu“ rekao je Josipović na novinarski upit je li on za uvođenje jednomjesečnog obaveznog vojnog roka.

„Istina, ima još nekih zemalja koje imaju obavezni vojni rok, ali većina je napustila obavezni vojni rok i nitko tko ga je napustio nije se vratio obveznom vojnom roku“, kazao je Josipović.

Dodao je kako Hrvatska ima u zakonu mogućnost da u slučaju neke ugroze uvede obavezni vojni rok, ali smatra da takve ugroze nema niti će je biti u skoro vrijeme, jer je Hrvatska sigurna i stabilna zemlja.

„Mi smo uz profesionalizaciju vojske, što je pridonijelo njenoj kvaliteti i borbenoj gotovosti, izgradili i ove godine uspostavili sustav pričuve po prvi puta nakon rata“, rekao je Josipović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...