Svirčić priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru; Beba stabilno, otac još kritično

Jutros, na Badnje jutro, uz kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje teškog ubojstva u pokušaju, 55-godišnji Zlatko Svirčić je iz policije priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji će ga ispitati o tome što se dogodilo jučer u zadarskom predjelu Bili brig kada je iz pištolja ranio 49-godišnjeg Marina Orlovića, supruga svoje bivše supruge Maje i njihovog desetomjesečnog sina. Tek u kasnim poslijepodnevnim satima, nakon ispitivanja suca Vladimira Mikolčevića, znat će se hoće li 55-godišnjak progovoriti ili će se braniti šutnjom te hoće li ostati u pritvoru.

Podsjetimo, jučer u jutarnjim satima, Svirčić je s pištoljem došao ispred kuće u Kijevskoj ulici gdje je s Orlovićem, 18-godišnjom Svirčićevom kćerkom i desetomjesečnim sinom, živjela njegova bivša supruga Maja. Nakon još nepoznatih činjenica o tome što se dogodilo između dva muškarca, u Orlovića je ispalio četiri hica, a jedan u dijete nakon čega se sam predao policiji. Orlović je malokalibarskim metkom ranjen u prsa i u glavu, a dijete je propucano kroz glavu s prednje strane. Metak je djetetu prošao kroz glavu i mozak.

Zadarski kirurg i zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske OB, dr. Robert Karlo istaknuo je kako je Orlovićevo stanje teško i još uvijek na trenutke kritično.

– Njegov život je zbog težine ozljeda još uvijek na žalost ugrožen. Unatoč svim mjerama i potporama njegovo stanje je zaista nepromijenjeno i oporavak je vrlo neizvjestan. U ovom trenutku zbog ozbiljnosti ozljeda teško je dati bilo kakvu prognozu o posljedicama teških ozljeda pacijenta. Borimo se da ga dovedemo u neko stabilno stanje, ali nam to u ovom trenutku zbog težine ozljeda, osobito ozljede mozga, još uvijek ne polazi za rukom,  kazao je dr. Karlo.

Zdravstveno stanje desetomjesečne bebe koja je jučer u zagrebačku Klaićevu bolnicu dovezena u pratnji majke s teškom prostrijelnom ozljedom glave je čini se nešto bolje.

-U stalnom smo kontaktu s dr. Miroslavom Gjurašinom, neuorkirurgom iz Klaićeve bolnice koji je sinoć izveo operacijski zahvat nad djetetom. Radilo se o toaleti rane jer je metak prošao kroz glavu i mozak. Stanje djeteta je sada stabilno. Kako doznajemo, dijete dosta dobro podnosi ovu terapiju koju sada prima i nalazi se u induciranoj komi. Nadamo se da će uspjeti izgurati ovih nekoliko kritičnih dana kroz koje ćemo vidjeti posljedice i daljnji tijek oporavka, zaključio  je dr. Karlo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...