Svirčiću optužba za teško ubojstvo, teško ubojstvo u pokušaju i pokušaj ubojstva?!

Iako je još prošle srijede Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 55-godišnjeg Zlatka Svirčića zbog  osnovane sumnje da je 24. prosinca u Zadru iz pištolja ispalio više metaka prema Marinu Orloviću koji je u naručju držao 10-mjesečno dijete sada se osnovano sumnja kako je Svirčić istog dana htio ubiti i svoju bivšu suprugu, odnosno da ga je u cilju da usmrti Maju Musap Orlović, koja se nalazila u svojoj kući, spriječio 35-godišnji susjed.

Sudac istrage je Svirčiću odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. No, iako Županijsko državno odvjetništvo još uvijek nije podignulo optužnicu protiv Svirčića, prema istražnom rješenju, optužnica bi se mogla preformulirati u teško ubojstvo Marina Orlovića, teško ubojstvo u pokušaju 10-mjesečne bebe te pokušaj ubojstva bivše supruge Maje Musap Orlović.

Desetomjesečni sin preminulog, prema trenutno raspoloživim informacijama, za sada se dobro oporavlja, no posljedice ranjavanja će se ispitivati i pratiti godinama.

 – Dijete je preživjelo ono najgore. Ne treba više respiratore za disanje, razbudio se u potpunosti. Sve funkcije onoliko koliko mi vidimo izvana su dobre, a one finije funkcije što se tiče ponašanja i drugog, to će se još godinama ispitivati i liječiti i pratiti i rehabilitirati, izjavio je neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin, voditelj Referentnog centra za dječju traumatologiju u Klaićevoj bolnici za program Radio Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...