Tepeš: “Ne želimo rat sa Srbijom, samo želimo da nam daju ono što je naše!”

Nakon mjesec i pol dana krize stranka HSP dr. Ante Starčević konačno ima novo vodstvo. Na izvanrednom Saboru stranke u Zadru za predsjednika je jednoglasno, kao jedini kandidat pred 700 izaslanika u zadarskome HNK, izabran Ivan Tepeš.

U svom obraćanju nazočnima, novi predjsendik Tepeš pružio je ruku pomirenja svim pravaškim opcijama.

– Gledaju nas i oni koji su nažalost u prvom mahu misleći da rade nešto dobro, vjerujući u one riječi da smo foteljaši i lopovi, a sada se vraćaju i javljaju meni. Bitno je poručiti što je to pravaška ideologija, nju niti jedna druga ideologija ne može zamijeniti. To je jedina izvorna hrvatska politička ideologija, sve druge su uvezene, rekao je Tepeš.

Svjesni da svi pravaši moraju ići zajedno sa svim nacionalnim opcijama na izbore i jedino tako pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima, predsjednik Tepeš je rekao da na vanjsko političkom planu Hrvatska mora zauzeti uspravan stav prema Srbiji.

– Ne želimo rat sa Srbijom, mi samo želimo da nam daju ono što je naše, otežat ćemo im ulazak u EU jer na to imamo na to pravo. I to sve dok nam ne kažu gdje je i zadnji branitelj i civil, kada nam vrate opljačkano kulturno blago i kada nam daju minske karte, poručio je Tapeš.

Za zamjenika predsjednika izabran je Rudolf Dvorski, inače zadarski dožupan, a  na ovom izvanrednom Saboru jednoglasno su izabrani i novi članovi svih tijela stranke, Predsjedništva i Glavnog stana.

Novo vodstvo stranke podržali su svi koalicijski partneri desnoga centra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...