Tko je Ivan Vilibor Sinčić? Donosimo biografiju “autsajderskog” kandidata

Uz Ivu Josipovića, Kolindu Grabar Kitarović i Milana Kujundžića u utrci za Pantovčak sudjelovat će i 25-godišnji Ivan Vilibor Sinčić, javnosti relativno nepoznat aktivist udruge Živi zid s kojom je aktivno sudjelovao u brojnim sprečavanjima deložacije.

Na zahtjev Večernjeg lista za njegovom biografijom,iz Živog zida su nam odgovorili da je ”Ivan Vilibor Sinčić 25-godišnji inženjer elektrotehnike iz Karlovca i istaknuti član političke stranke Živi zid.”

U četiri godine aktivizma i političkog rada kreirao je i aktivno kao organizator sudjelovao u mnogim akcijama i inicijativama usmjerenim protiv političkih elita i njihove samovolje. Još u veljači 2011. godine bio je jedan od suorganizatora prosvjeda protiv Vlade HDZ-a, a od 2012. godine organizira i koordinira radom Živog zida, organizacije koja aktivno sprečava deložacije građana koje banke, korumpirano pravosuđe i država izbacuje na ulicu. U nepune tri godine rada zajedno sa Živim zidom uspio je spriječiti više od stotinu zakazanih deložacija građana, a zbog svojih političkih djelatnosti pet puta je privođen. Aktivno surađuje s mnogim udrugama za zaštitu ljudskih prava i aktivističkim organizacijama. Sudjelovao u nekoliko aktivističkih akcija na organizaciji referenduma za zabranu deložacija iz jedinog doma, zabrane rasprodaje državne imovine i sl. Osim političkog djelovanja, Ivan Sinčić aktivno sebavi i organskom poljoprivredom te obnovljivim izvorima energije  u kojima vidi tehnološki temelj svijeta koji će svakom čovjeku pružiti slobodu, besplatnu energiju, očuvan okoliš i istinska prava čovjeka, poručuju iz Živog zida.

Prije tri godine okupili smo se u udrugu da bismo pomogli osobama koje ovaj sustav uništava, onima kojih nema u medijima. Shvatili smo da politička platforma bez aktivizma ne prolazi, kazao je Sinčić za N1.

Sadašnje političke stranke nastale su raspadom većih stranaka iz prošlosti. To su ljudi iz istog legla, rekao je Sinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...