Vrančićev “vrhunski doživljaj” i “jedan atraktivan koncert” pred Doček 2015. je koncert klape Libar

Krajem studenog na predstavljanju manifestacije “Đir po gradu” zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić je umjesto zvučnih imena za Doček 2015. godine najavio “jedan atraktivan koncert” nekoliko dana prije, između Božića i Nove godine, ali kako je tada rekao nije mogao izići u javnost s imenom izvođača jer su pregovori bili još u tijeku.

– Smatram kako bi angažiranje jednog atraktivnog izvođača i organiziranje dočeka Nove godine na jednom mjestu, primjerice na Narodnom trgu poremetilo cijeli koncept dosadašnjeg načina dočeka u Zadru kojim su, kako kaže, građani bili zadovoljni, ali ćemo im vrhunski doživljaj priuštiti nekoliko dana prije, kazao je Vrančić.

Kako doznajemo, taj vrhunski doživljaj i “jedan atraktivan koncert” je koncert klape Libar, koji će se održati na Narodnom trgu 26. prosinca 2014. godine. Vrijeme koncerta će valjda biti najavljeno do održavanja istog.

Klapa Libar suvereno vlada glazbenom pop-rock scenom u Dalmaciji i koja je uspjesno osvojila Zagreb rasprodanim koncertima za Božić stiže u Zadar. Na nastupu će nas podsjetiti na hitove ,”Dite Glasnije” i ,”Kapi”, te uživo izvesti nekoliko novih pjesama, a na i repertoaru ce se također naći i njihove specifične obrade po kojima su poznati (Depeche Mode, REM, Adele, Talking Heads, Peter Gabriel, RHCP…)

– Oni koji su Libar već gledali uživo upoznati su sa žestokom energijom njihovih nastupa, a sigurno je su takvo će biti i njihov nastup na Narodnom trgu. S posebnim smislom za estetiku grupa Libar od svojih početaka 2007. godine postavija nove glazbene standardne na hrvatskoj sceni te visoko diže ljestvicu progresivnog glazbenog izričaja obradama svjetskih i domaćih hitova u formi tradicionalne dalmatinske klape. Na taj svoj originalan način su dobro poznatim pjesmama udahnuli potpuno novi život i dokazali kako kvalitetna glazba moze imati najrazličitije interpretacije. Kombinirajući obrade i vlastite skladbe stvorili su pravu malu vojsku revnih obožavatelja i bez kompromisa u produkciji i u kvaliteti izvedbe dokazuju da su jedan od najkreativnijih hrvatskih pop-rock bendova i istinsko osvjezenje na domaćoj sceni, ističu iz TZ grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...