Zadnja ovogodišnja akcija “Reciklirajmo zajedno” u organizaciji Eko-Zadra

Udruga „Eko – Zadar“ prošlog je tjedna provela posljednju ovogodišnju kreativno-edukativnu radionicu iz projekta  „Reciklirajmo zajedno“.  Radionica, na kojoj su sudjelovali učenici  drugog  razreda OŠ Krune Krstića sa svojom učiteljicom, održana je u ogranku Arbanasi Gradske knjižnice Zadar, u sklopu programa Europskog tjedna za smanjenje otpada 2014.

Djeca su učila o štetnom utjecaju plastike u okolišu, a potom ih je Eko Maca, lik iz  slikovnice/bojanke „Praktični savjeti  Eko Mace“ kojeg je utjelovila članica udruge „Eko-Zadar“  Iva Lukin, podučila gdje se što baca, a posebno što ide u smeđi spremnik za biootpad i kako se pravi kompost. Odvajanje  papira, plastike i stakla u posebne spremnike djeca već dobro poznaju, što su  na radionici spremno i pokazala. Učenicima su uz slikovnicu/bojanku „Praktični savjeti  Eko Mace“ podijeljene i  brošure o razdvajanju otpada „Vodič kroz pravilno odvajanje otpada na području grada Zadra“,  kao i  žute vrećice za plastični otpad.

Projekt „Reciklirajmo zajedno“ udruga „Eko-Zadar“ već godinama provodi zajedno s Čistoćom d.o.o., a tijekom 2014. godine održane su radionice oslikavanja platnenih torbi i edukacije o razdvajanju otpada u OŠ Bartula Kašića uključujući i Područnu školu „Bokanjac“, te u OŠ Zadarski otoci u ukupnom trajanju od 64 školska sata. Osim toga, održane su tri radionice u Gradskoj knjižnici Zadar, jedna u središnjoj knjižnici, te po jedna u  ograncima u Arbanasima i na Bilom brigu, kao i dvije radionice u domovima za starije osobe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...