Zbog bure zabrana prometa između Bakra i Senja

Zbog jakog vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila, obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupinu vozila).

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine 60km/h.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

DHMZ: Pljuskovi u Dalmaciji

U Hrvatskoj je pretežno oblačno, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji uz kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije povremeno se očekuju kiša i kratkotrajni pljuskovi, u ostalim krajevima slaba kiša ili rosulja, a u višem gorju moguća je susnježica ili slab snijeg.

Temperatura u unutrašnjosti uglavnom između 2 i 8, na sjevernom Jadranu od 6 do 12, u Dalmaciji između 12 i 19 Celzijevih stupnjeva.Vjetar u unutrašnjosti većinom slab istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima, a na južnom dijelu istočnjak i jugo, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...