Živjeti s paraplegijom: “Ja sam Tatjana i imam 44 godine…”

Možeš li zamisliti kako je živjeti s paraplegijom ili tetraplegijom, kako je svaki dan započinjati istu borbu? Tatjana je paraplegičar već dvanaest godina i prilikom prijave na Wings for Life World Run utrku s nama je podijelila svoju priču.

Mi je danas dijelimo s tobom, a ti je proširi među svojim prijateljima. Pozovi ih da se prijave i da zajedno krenete sa zadarskog Pozdrava suncu. Kako Tatjana kaže, zamislite samo koliko bi fantastičan osjećaj bio svjedočiti trenutku kada ozljede leđne moždine postanu izlječive.

– Ja sam Tatjana i imam 44 godine. Već 12 godina živim s paraplegijom i član sam Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara. Da, to je zauvijek promijenilo moj život i ono što je bilo najteže jest prihvatiti takav način života. No, jedna sam od onih sretnika koja je konačno, nakon duge rehabilitacije nakon prsnuća kralješka L1, napokon uspjela podignuti se na noge, stati uspravno i početi hodati, iako bez ravnoteže i osjećaja u nogama. Naravno, sve uz pomoć štaka, priča naša sugovornica.

Kao i svaka osoba s posebnim potrebama, imam stalne bolove i život nije lagan. Ali, nada je tu. Ne odustajem ni od čega, već se svaki put trudim sve više. Potpuno podržavam Wings for Life zakladu i ove ću godine sudjelovati u utrci Wings for Life World Run kako bi i sama doprinijela prikupljanju sredstava za istraživanja ozljeda leđne moždine, ali i promicala dobru namjeru ove utrke. Zamislite samo kako fantastično bi bilo svjedočiti ovako velikom napretku u području medicine i koliki bi to korak bio za čovječanstvo, zaključuje Tatjana.

Budi i ti dio utrke!

Na dan 3. svibnja 2015. godine kamere diljem svijeta još jednom će zabilježiti veselje, duh i nevjerojatnu energiju ovog veličanstvenog svjetskog događaja.Napravi prvi korak, nominiraj prijatelje, potakni članove obitelji i prijatelje da ti se pridruže i trčite zajedno za one koji ne mogu.

Prijaviti se možeš na ovoj poveznici

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...