ABA liga: Zadar otišao u Sofiju na okršaj s Levskim

Nakon poraza u ogledu s Crvenom zvezdom jučer u Beogradu, košarkaši Zadra nisu imali previše vremena za odmor niti razmišljanje o porazu jer ih je put već danas odveo u Sofiju na dvoboj s Levskim.

Naime, radi se o utakmici 16. kola regionalne ABA lige koja je bila odgođena iz tehničkih razloga. Osim te odgode Levski je propustio i utakmicu s Budućnosti u Podgorici, pa su razmišljali čak i o odustajanju od daljnjeg natjecanja. No, nakon razgovora s vodstvom lige promijenili su mišljenje i kao posljednji na ljestvici sa svega jednom pobjedom ipak su nastavili s igrom.

Zadru je utakmica u Sofiji jako bitna jer daje nadu u šesto mjesto koje vodi u Eurocup. Utakmica se igra u srijedu na večer s početkom u 18.30 sati.

 – Poznato je da Levski ima određenih problema i to prvenstveno sa sastavljanjem momčadi, ali mi se na to ne smijemo obazirati već moramo razmišljati kako popraviti određene segmente igre koji nisu bili dobri na jučerašnjoj utakmici protiv Crvene zvezde. Najbitniji segment je podizanje nivoa radnog dijela igre, odnosno prvenstveno igre na liniji dodavanja, košarkaški stav, dobre blokade, kontrola skoka, trčanje u oba smjera jer to će nam automatski podići i nivo energije u igri i donijeti one toliko željene poene iz kontre ili polu kontre ili eventualno skoka u napad. mislim da je rezultat utakmice isključivo u našim rukama, a jednako tako o nama ovisi i hoćemo li opravdati ulogu favorita ili se dovesti u probleme, kazao je pomoćni trener KK Zadra, Franko Sterle.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...