Apple predstavlja 12-inčni MacBook Air prije travnja?

Proteklih se dana internetom šire interesantne glasine koje kažu da Apple polako privodi kraju dizajniranje novog MacBook Aira koji će stići s 12-inčnim ekranom. Spomenuti bi prijenosnik trebao biti najtanji MacBook ikad napravljen, što će biti postignuto micanjem svega osim USB type C ulaza s kućišta.

Novi će MacBook Air biti nešto uži i viši od 11-inčne verzije, a stići će i s tanjim rubovima zbog kojih će u neznatno većem kućištu nositi veći ekran. Nova će se tipkovnica navodno raširiti od ruba do ruba, a same će tipke biti smještene bliže jedna drugoj nego što je to bio slučaj dosad. Novost je i nešto viši trackpad koji ovog puta ne dolazi s „klikom“ kako bi prijenosnik mogao biti nešto tanji.

12-inčni MacBook Air bi, vele u DigiTimesu, trebao u potpunosti zamijeniti 11-inčni model čija će proizvodnja biti zaustavljena paralelno s puštanjem 12-inčnog modela. Osim toga, DigiTimes tvrdi da će novi MacBook Air na tržište stići prije kraja prvog kvartala ove godine, što znači da ćemo ga dobiti najkasnije 31. ožujka.

Ako su dani 11-inčnog modela doista odbrojeni za očekivati je da će 12-inčni model stići s cijenom približnom onoj koju nosi njegov prethodnik, ali da će biti niža od one koju nosi 13-inčni model koji će se i dalje proizvoditi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...