Danas se obilježava 8. Dan mimoza: Na Narodnom trgu prikupljaju se sredstva za opremanje Onkologije dnevne bolnice

Danas će se diljem Hrvatske obilježiti Dan mimoze – dan borbe protiv raka vrata maternice. Ni Zadar neće izostati, pa će se tako na Narodnom trgu od 10 do 13 sati prikupljati sredstva za opremanje Onkološkog odjela dnevne bolnice u Poliklinici.

Građanima će danas biti podijeljene edukativne knjižice a prodavat će se i grančice mimoze.

Hvala svima koji nas uvijek podupiru u našim akcijama koje provodimo tijekom cijele godine, kazao je tajnik Lige protiv raka, Vladislav Tomčuk, dodajući kako je ovo samo jedna od prilika kojom se mogu donirati sredstva za borbu protiv ove opake bolesti.

Nekoliko riječi o ovoj bolesti, ali i o mogućnostima njene prevencije i ranog otkrivanja, kazao je i predsjednik Lige protiv raka, dr. Branko Dukić.

Želimo pozvati sve žene da se odazovu pozivu svom ginekologu i da naprave PAPA test, kaže Dukić.

Nebrojeno puta smo ponavljali da nitko ne bi trebao umrijeti od raka vrata maternice zbog iznimno kvalitetnih testova koji ovu bolest mogu otkriti u ranoj fazi i samim time liječnicima dati šansu da liječe pacijenticu, dodaje Dukić.

Statistika u Hrvatskoj svakako je obavijena u crno. Od prosječno 370 novo otkrivenih slučajeva bolesti, u našoj zemlji godišnje 100 žena izgubi bitku s ovom bolešću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...