TERORISTIČKI NAPAD NA ČASOPIS U PARIZU: Upali u redakciju novina i ubili 12 ljudi, 40 ranili!

U centru Pariza, na bulevaru Richard-Lenoir u sjedištu satiričkog časopisa Charlie Hebdo došlo je do pucnjave. Prema informacijama svjetskih medija ima dvanaest poginulih, među njima su i dva policajca.

Prema prvim izvještajima, pucnjava je izbila u sjedištu satiričkog časopisa Charlie Hebdo koji je prije nekog vremena objavio satiričke karikature proroka Muhameda.

Deset novinara i dva policajca su mrtva, prenosi Guardian. Četerdeset osoba je ozlijeđeno, među kojima i tri policajca, piše RT.

Pod policijskom zaštitom su sve redakcije novina, trgovački centri, muzeji i stanice javnog prijevoza.

Prema svjedocima, nekoliko maskiranih osoba upalo je u sjedište časopisa te su započeli pucnjavu iz Kalašnjikova. Neki izvori govori da su tri osobe ušle u sjedište te počele pucati.

Reuters prenosi kako se iz sjedišta tjednika moglo čuti 30 pucnjeva. Nekoliko minuta nakon pucnjave, napadači su pobjegli te pokušali ukrasti vozilo, javlja Sky News. Prema snimci prikazanoj na jednoj francuskoj televiziji, napadači su uz pucnjavu vikali ‘Alah je velik’ na arapskom.

Charlie Hebdo časopis

Britanski premijer David Cameron je na Twitteru objavio: “Ubojice iz Pariza su bolesni. Moramo biti uz Francuze u borbi protiv terorizma i obraniti slobodu medija.”

Novinarka Le Monde Diplomatique-a Elise Barthet na Twitteru je objavila fotografiju koja prikazuje dvojicu napadača.

– Prije otprilike pola sata nekoliko muškaraca sa crnim kapuljačama ušla su u zgradu s kalašnjikovima, rekao je svjedok Benoit Bringer za iTELE mrežu.

Nekoliko minuta poslije začuli su se pucnjevi, dodao je, rekavši da su napadači viđeni kako bježe iz zgrade.

– Ovo je masakr! Ima mrtvih!, vikao je zaposlenik časopisa preko telefona kada je informaciju javljao francuskoj medijskoj kući 20 minutes. Telefonska linija je nakon toga prekinuta. Na mjesto događaja odmah je stigla hitna pomoć te policija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...