Dječak koji se propucao zračnom puškom pri svijesti i dobro se osjeća

Teško stradali 12-godišnjak iz Pridrage koji je u novogodišnjoj noći zbog nestručnog rukovanja zračnom puškom hospitaliziran u zadarskoj Općoj bolnici s teškim ozljedama glave,  nakon operacijskog zahvata je pri svijesti i dobro se osjeća.

Podsjetimo, dječak je bio pri svijesti, stajao je na nogama i razgovarao kada je u četvrtak poslijepodne u pratnji majke s prostrjelnom ranom glave došao u OB Zadar. Dječak se upucao u dvorištu kuće, a u čijem vlasništvu zračna puška te kako se maloljetnik domogao iste, još se ne navodi u policijskoj istrazi. Razgovor s maloljetnikom će se obaviti kada bude u stanju razgovarati, jednako kao i s još nekim drugim svjedocima, istaknuli su iz PU zadarske.

Nakon MR koja je pokazala putanju metka kroz lijevu stranu čela, pa kroz lubanju i komadiće koji su se rasprsnuli po čeonom dijelu i sinusima dječak je operiran, a zahvat je trajao puna četiri sata.

Maloljetnik se sada uspješno oporavlja u zadarskoj bolnici gdje ga je operirao cijeli tim neurokirurga i otorinolaringologa.

– Naš liječnički tim je srećom  uspio otkloniti sve dijelove metka. Dječak se razbudio nakon zahvata, pri svijesti je i dobro se osjeća. Zahvat je trajao više od četiri sata i dijelovi metka nisu ozlijedili vitalne dijelove mozga. Dvanestogodišnjak se potpuno sjeća događaja i jako smo zadovoljni njegovim oporavkom, kazao je dr. Robert Karlo, dječji kirurg i zamjenik sanacijske ravnateljice OB Zadar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...