DORH na svojim stranicama raspisao natječaj za novog zadarskog županijskog državnog odvjetnika

Nakon prošlogodišnje smjene najdugovječnijeg zadarskog županijskog državnog odvjetnika Ivana Galovića koji je u fotelju prvog čovjeka ŽDO-a u Zadru sjeo još davne 1989. godine, u siječnju ove godine Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) objavilo je na svojim stranicama oglas za radno mjesto županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru na čijem čelu je od Galovićeve smjene kao vršitelj dužnosti Goran Troskot, njegov nekadašnji zamjenik koji je na to mjesto došao 2011. godine iz Općinskog državnog odvjetništva u Benkovcu.

Na natječaj su se javili upravo Goran Troskot te Slobodan Denona, glasnogovornik zadarskog županijskog državnog odvjetništva.

Rok za prijavu na ovo radno mjesto istekao je upravo ovih dana te bi zadarski ŽDO konačno trebao dobiti svog novog čelnog odvjetnika. Županijskog državnog odvjetnika Zadarske županije birat će Državnoodvjetničko vijeće (DOV) koje ima jedanaest članova, od kojih njih sedam dolazi iz reda zamjenika državnih odvjetnika, dva iz Hrvatskoga sabora te dva iz reda sveučilišnih profesora pravnih znanosti.  U Državnoodvjetničkom vijeću (DOV) koji će birati novog zamjenika je i zadarska saborska zastupnica,  Ingrid Antičević Marinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...